1. jul 2010. | 10:48

Reket i majica Nikolasa Maua, koje je koristio u rekordnom meču na Vimbldonu postaće eksponati u teniskoj kući slave.

Predstavnica za štampu Kuće slave En Mari MekLaflin rekla je da će prezentacija novih eksponata biti u subotu pre žreba za jedini profesionalni turnir koji se na prostoru severne Amerike igra na travi.

Mau i Amerikanac Džon Izner igrali su rekordni meč koji je trajao 11 sati i pet minuta u prvom kolu Vimbldona prošle nedelje. Duel je dva puta prekidan zbog mraka, pre nego što je Izner pobedio sa 6:4, 3:6, 6:7, 7:6, 70:68.

Mau kaže da ga posle tod duela sve više prepoznaju u Francuskoj.

“Ljudi mi prilaze na ulici i čestitaju. To je čudno, jer je taj meč meni ostao u bolnom i razočaravajućem sećanju. Bez veze je što je neko morao da izgubi”, kaže Mau.

Izner je kasnije izgubio meč drugog kola sa 3:0, vratio se u Sjedinjene Države, da bi bacio počasni pič na utakmici bejzbol ekipe Njujork Jenkiz i kasnije pročitao Top ten listu na šou programu CBS televizije “Kasni šou sa Dejvidom Letermanom”.

Mau je specijalista za mečeve na travi, a odrastao je gledajući dominaciju Pita Samprasa. Njegove stvari će videti u Kući slave, a sada će i on biti deo toga. I Džon Izner je odlučio da donira reket sa legendarnog meča.

Postojeći komentari (11) | Pošaljite komentar   Odštampaj    Pošalji


Prvi teniser sveta Rafael Nadal osvojio je osmu Gren slem titulu savladavši Čeha Tomaša Berdiha u finalu Vimbldona rezultatom 6:3, 7:5, 6:4.

Postojeći komentari (65) | Pošaljite komentar

Tek završeno izdanje izdanje Vimbldona obeležili su Serena Vilijams i Rafael Nadal, kao i pobednici u ostalim konkurencijama.

Postojeći komentari (0) | Pošaljite komentar

Prvi teniser sveta i šampion Vimbldona Rafael Nadal izjavio je da mu nova pobeda u Londonu više znači, jer je došla posle povratka nakon povrede.

Postojeći komentari (21) | Pošaljite komentar

Iako je najavljeno da tokom trajanja Vimbldona utakmice SP neće biti emitovane na terenima Ol Inglanda, najveći teniski turnir nije mogao da prođe bez fudbala..

Postojeći komentari (10) | Pošaljite komentar

Finale muškog singla na Vimbldonu između Španca Rafaela Nadala i Čeha Tomaša Berdiha, na Centralnom terenu, posmatrao je rekordan broj gledalaca.

Postojeći komentari (2) | Pošaljite komentar

Indijski teniser Leander Paes i njegova partnerka Kara Blek iz Zimbabvea osvojili su titulu u konkurenciji mešovitih parova na Vimbldonu.

Postojeći komentari (1) | Pošaljite komentar

Češki teniser Tomaš Berdih izjavio je da je zadovoljan svojim učinkom na Vimbldonu posle poraza od prvog tenisera sveta Rafaela Nadala rezultatom 6:3, 7:5, 6:4.

Postojeći komentari (0) | Pošaljite komentar

Amerikanka Serena Vilijams osvojila je četvrti Vimbldon u karijeri pobedivši u finalu Ruskinju Veru Zvonarjevu u dva seta – 6:3, 6:2.

Postojeći komentari (23) | Pošaljite komentar

Američka teniserka Serena Vilijams izjavila je posle osvajanja četvrtog Vimbldona da ta titula za nju ima posebno značenje.

Postojeći komentari (18) | Pošaljite komentar


četvrtak 5. avgust 2021.

Vesti

Vimbldon na TV B92

21. jun - 4. jul
13.00 Vimbldon, prenosIgrači

  • Muškarci
  • Žene
  • Država


Intervju

Đoković za B92: "Biće još prilika za finale" Novak Đoković izgubio je u polufinalu Vimbldona od Čeha Tomaša Berdiha 6:3, 7:6, 6:3 i tako propustio možda i ... Dalje

Blog

Srbiji je donela istovremeno drugo mesto i na ATP i na WTA singl listi. Naime, kada u ponedeljak budu izašle nove liste, po prvi ... Dalje

Biografije

Filip Pečner – talenat nije dovoljan Kada mu je bilo 17 godina, Filipa Pečnera smatrali su za najvećeg talenta nemačkog tenisa još od Nikolasa Kifera. ... Dalje