Nova vest
Vaterpolo 0

25.6.2024.

16:00

Ranđelović: "Silno smo motivisani za Pariz"

Vaterpolisti su završili deo priprema za Olimpijske igre u Parizu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Tibor Illyes HUNGARY OUT

Početak je bio u Kragujevcu, 19. juna su se priključili učesnici fajnal fora na Malti, a od nedelje je mesto priprema Kranj.

Reč je o staroj bazi srpskog tima, saradnja sa ljubaznim domaćinima je započela u vreme Dejana Savića i nije bilo nikakvog razloga i da se pred najveće sportsko takmičenje menja kvalitetno mesto za vrhunski rad.
Na pripremam su svi igrači izuzev Đorđa Vućinića kojeg je povreda sprečila da se javi selektoru Stevanoviću.

"Zadovoljan sam kako smo radili u Kragujevcu. Nije bilo opuštanja i od samog početka je nametnut odličan ritam, kakav i treba da bude za turnir kakav nas čeka na Olimpijskim igrama",  rekao je Sava Ranđelović za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Spada među najiskusnije reprezentativce. U nacionalnom timu je neprekidno punih deset godina i osvajač je velikog broja medalja medju kojima posebno mesto zauzimaju dva olimpijske, jedno svetsko i tri evropska zlata.

"Nema većeg takmičenja na Igara i jasno je zbog čega smo svi motivisani maksimalno. Svi smo na okupu, svi zdravi tako da nesmetano radimo. Imamo još vremena da ispravimo neke nedostatke kako bi Pariz dočekali spremni. Sa nama je proslavljeni odbojkaš Andrija Gerić kao sportski psiholog i njegovo prisustvo dosta znači", zaključuje Ranđelović.

U Kranju se ostaje do 2. jula. Potom sledi turnir u Šapcu nastavak rada u Novom Sadu, Podgorici i Beogradu.

Podsetimo na pripremama su: Dimitrije Rističević (Panatinaikos), Radoslav Filipović (Radnički), Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Nemanja Vico (Primorac), Đorđe Lazić (igrao za Brešu sada još bez kluba), Bogdan Gavrilović (Radnički), Sava Ranđelović (Vašaš), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Radomir Drašović (Novi Beograd),, Petar Jakšić (Radnički), Luka Pljevančić (Šabac), Miloš Ćuk (Novi Beograd),Strahinja Rašović (Radnički), Marko Radulović (Novi Beograd), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Nikola Dedović (Vašaš),Dušan Mandić (Ferencvaroš), Viktor Rašović (Nojzi la Sek), Nikola Lukić (Novi Beograd) Vuk Milojević (Crvena zvezda), Marko Dimitrijević (Partizan).

U stručnom štabu su: Uroš Stevanović (selektor), Stefan Ćirić, Darko Bilić, Miloš Ostojić (treneri), Dajana Zoretić (kondicioni trener), Andrija Gerić (sportski psiholog), dr Ivan Marjanović (doktor), dr Nikola Repac (doktor),Vladimir Radović (fizioterapeut), Aleksa Nikolić (fizioterapeut).

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

6 d

Testovi

Test: Toyota Aygo X – maksimalni minimalizam

Po prvi put, Toyotin model A segmenta je krosover. Tako je Aygo dobio sufiks X, što se i te kako odražava na lakše provlačenje po gradu i parkiranje. Uz sve to je šampion niske potrošnje.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

8 h

Novo Sport Video Menu