Nova vest
Vaterpolo

Ponedeljak, 17.07.2023.

12:30

Srbija "pokazala zube", ali Španci su prejaki

Vaterpolisti Srbije doživeli su poraz na startu Svetsog prvenstva u Fukoki.

Izvor:

Autor:

Srbija
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Izabranici Uroša Stevanovića su se u okviru grupe D sastali sa Španijom, a aktuelni šampion je slavio rezultatom 16:14 (2:3, 3:5, 5:5, 4:3).

"Delfini" su sjajno otvorili meč protiv glavnog favorita na turniru, a predvodio ih je Strahinja Rašović. On je bio najefikasniji akter susreta sa šest pogodaka.

Pratio ga je Nikola Jakšić sa četiri, dok su po jedan imali Radomir Drašović, Sava Ranđelović, Marko Radulović i Đorđe Lazić.

Kod Španije se istakao Alvaro Granados sa pet pogodaka, Felipe Perone je imao četiri, a Blai Maljarah tri gola.

Posle neiskorišćenih napada sa obe strane na startu, Rašović je preuzeo stvari u svoje ruke i "projektilom" zatresao mrežu selekcije sa Pirinejskog poluostrva.

Španija se mučila i gotovo četiri minuta bila bez gola, a to je Rašović još jednom iskoristio i duplirao prednost Srbije golom iskosa. Međutim, kada su šutevi Španaca počeli da ulaze, nisu prestajali.

Od 2:0 za Srbiju brzo se stiglo do 7:2 za Španiju. Povratka nakon te serije nije bilo, iako je naša selekcija prilazila na nadoknadiv zaostatak u par navrata.

Dominirao je Alvaro Granados u tom periodu između druge polovine prve i prve polovine druge četvrtine druge deonice, ali Španci su imali nešto još važnije od vaterpoliste Novog Beograda.

U trenucima kada Granadosu nije išlo, tu su bili njegovi saigrači Felipe Peron ili Blai Maljarah, dok je Srbija veći deo meča bila oslonjena samo na Strahinju Rašovića. Na kraju, manjak raznovrstnosi u napadu i slaba odbrana.

Tokom većeg dela meča su sve golove za Srbiju postigli Strahinja Rašović i Nikola Jakšić, dok su ostali igrači golove postizali u trenucima kada je pitanje pobednika bilo rešeno.

Španija je imala 16:10 sredinom poslednje deonice, kada je došlo do oputšanja koje je Srbija iskoristila da makar smanji razliku sa kojom su izgubili.

Srbija se sada okreće susretu sa Južnoafričkom republikom za dva dana, dok će Španija igrati protiv Crne Gore.

Standings provided by Sofascore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu