Nova vest
Vaterpolo

Petak, 05.04.2019.

16:37

Kraj za Srbiju, "slatka osveta" Španije

Vaterpolisti Srbije, eliminisani su u četvrtfinalu Evropa Kupa od reprezentacije Španije, koja je zasluženo slavila rezultatom 13:12.

Izvor: SN

Autor: SN

Kraj za Srbiju,
Foto: Starsport

U završnici Evropa Kupa u Zagrebu su vaterpolisti Španije eliminisali Srbiju rezultatom 13:12, u interesantnoj utakmici u kojoj su Španci vodili od samog početka i na kraju uspeli da uspešno privedu meč kraju.

Španija je imala čak četiri peterca u ovom susretu, čini se da su se bolje aklimatizovali na nova pravila od srpskih reprezentativaca. Srbija je u 3 od 4 četvrtine dobila sprint za loptu, ali jedina četvrtina koju je dobila je bila ona treća.

U poslednjih osam minuta smo videli pravu dramu, Srbija je smanjivala prednost Španaca koliko je mogla, u poslednjem napadu je čak imala šansu da dođe i do izjednačenja, ali je Andrija Prlainović bio neprecizan.

Na kraju, zaslužen trijumf Španije rezultatom 13:12, u polufinalnom duelu čekaju pobednika iz susreta Hrvatska – Grčka.

32' Poslednji minut u toku, izblokiran je Prlainović dva puta, lopta je za Španiju.Istekao je novi napad, isključenje Španaca, Prlainović se ponovo oprobao i ponovo promašio, Španija ide dalje

31' Odlična odbrana Srbije, kreće kontra, a Prlainovićev novi gol, Srbija blizu preokreta!

30' Išla je Srbija na brz gol posle tajm auta i Mandić pogađa, posle Filipovićeve asistencije! 13:11 je rezultat!

30' Najveća prilika na meču koju Granados nije iskoristio, propisno se Španac obrukao nakon kiksa Rašovića i otvorene kontre idemo na tajm aut.

29' Novi neiskorišćeni napad Srbije, Španci sve bliži trijumfu.

28' Andrija Prlainović uspeva da postigne pogodak iz svog šestog pokušaja i Srbija smanjuje na 13:10.

26' Sjajna igra Španije i u ovom delu utakmice, ponovo su bili precizni i vratili veliku rezultatsku razliku, pa je sada 13:9 i plus četiri za "Furiju".

25' Španiji prvi napad u poslednjem kvartalu, a Fransisko Fernandes Miranda postiže novi pogodak, sada je 12:9. Prlainović je sve pokušao da postigne pogodak, ali jednostavno nije bio precizan.

24' Drugi gol na meču za kapitena Srbije, Filipa Filipovića, smanjena je prednost na 11:9 i ovim rezultatom se završila i treća četvrtina.

23' Jako dobra šansa u kojoj se našao Pijetlović, ali je ovoga puta bio neprecizan, novi prekršaj Srbije u opasnoj zoni i novi peterac za Španiju, 11:8 je rezultat.

22' Prvi pogodak na meču postiže i Filip Filipović, već dva vezana gola ima Srbija, sada je 10:8.

21' Po ko zna koji put reprezentativci Srbije pogađaju stativu, a Viktor Rašović postiže vrlo važan gol za Srbiju, smanjena je razlika i sada je 10:7.

20' Treći peterac za Španiju, Munariz na liniji od 5 metara i sada Španci vode 10:6.

19' Isključenje za Bustosa, Lazić je propustio veliku priliku i ostaje tri gola razlike u korist Španaca.

18' Ponovo je Španija imala igrača više i ponovo je to rezultiralo njihovim pogotkom, sada je 9:6. Prlainovićev novi bezopasan pokušaj.

17' Prvi napad u drugom poluvremenu će imati selekcija Srbije. Mandićev novi gol odmah na startu, 8:6 vodi Španija.

16' Filipović pokušava iz daljine na isteku napada, šut nedovoljno jak da se ugrozi gol Španije.

15' Novi peterac za Španiju, Baroso savladao Mitrovića, Španci drže odstojanje, 7:5. Nakon tajm auta, Španci dolaze do novog gola i sada je to tri gola prednosti za "Crvenu Furiju".

15' Stativu pogađa Andrija Prlainović i vidno je nervozan zbog promašaja, a Dušan Mandić u igri 1 na 1 pokazuje koliko je opasan i postiže svoj drugi gol.

13' Leteće izmene učestale na obe strane, mreže u poslednjih par minuta miruju. Rašović zaradio i drugo isključenje, a Mitrović zabeležio novu odbranu.

11' Španci igraju sa dva centra, Rašović dobija isključenje, a Španci to ne koriste i lopta pripada Srbiji.

10' Prlainović pogađa prečku, ponovo Srbija osvaja loptu, ali ostaje 6:4 za Španiju.

9' Ranđelović osvaja loptu, potom pogađa stativu i Španci ostaju u vođstvu, 5:4. Alehandro Busto kažnjava neopreznost odbrane Srbije, koriste igrača više i ponovo je plus dva, 6:4

8' Dobra akcija Srbije, neposrazum Pijetlovića i Rašovića, napad je propao, u nastavku odbrana Mitrovića, pa u kontri Mandić postiže novi pogodak za Srbiju, 5:4 je rezultat na kraju prve četvrtine.

7' Rašović postiže treći gol za Srbiju, 4:3 je rezultat, Prlainović pravi prekršaj za peterac u narednom napadu, koji je realizovan 5:3.

6' Španija ide na plus dva, Munariz postiže novi pogodak za "Furiju", zonska odbrana funkcioniše sjajno, uspevaju da neutrališu napad Srbije, rezultat je 4:2.

5' Dobru odbranu Španci igraju na Filipoviću, a Perone kažnjava neopreznost odbrane i ponovo je 3:2 za Španiju

3' Blaj Maraljah, igrač Barselonete vraća prednost Španiji, 2:1. Stiže Srbija do izjednačenja već u narednom napadu, ponovo je nerešeno 2:2

2' Španci su poveli, ali je Duško Pijetlović već u narednom napadu uspeo da donese izjednačenje.

1' Počela je Utakmica! Prvi sprint za loptu dobila je reprezentacija Srbije, Sančes isključen na 20 sekundi zbog faula nad Pijetlovićem

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve