Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 25.07.2023.

12:30

Srbija posle šest godina dočekala polufinale

Vaterpolisti Srbije posle velike borbe izborili su plasman u polufinale Svetskog prvenstva u Fukuoki.

Izvor: DP

Autor: DP

Srbija posle šest godina dočekala polufinale
EPA-EFE/HIROSHI YAMAMURA

Podmlađeni sastav Srbije uspeo je da eliminiše Italiju, aktuelnog vicešampiona sveta, a posle atomskog vaterpolae i penala zakazao je okršaj sa Grcima, koji su ranije ovog utorka pobedili Crnu Goru.

Izabranici Uroša Stevanovića odigrali su fantastičnu utakmicu, od prvog trenutka počeli su silovito i poveli 2:0, a tokom celog meča parirali su favorizovanim Italijanima i nisu im dozvolili šansu da odlepe.

Koncentracija i hladna glava, hrabrost i želja za trijumfom doveli su do toga da će Srbije, posle dva uzastopna peta mesta na planetarnim šampionatima, konačno imati bolji plasman.

Delfini su u Gvangžu 2019. i Budimpešti 2022. godine eliminisani u četvrtfinalu i u konačnom poretku su zauzeli petu poziciju.

Vaterpolisti su poslednji put u polfufinalu Svetskog prvenstva bili 2017. godine u glavnom gradu Mađarske, kada su osvojili bronzanu medalju.

Šest godina Srbija je čekala na plasman među četiri najbolja tima na planeti, dok je šampion sveta poslednji put bila 2015. godine.

Prerano "optpisana" generacija pobedom protiv Italije napravila je veliki uspeh, ali sigurno da tu neće stati.

Sledi joj duel sa Grčkom, koji pobedniku osim zagarantovane medalje donosi i vizu za Olimpijske igre u Parizu, pošto će finalisti ovogodišnjeg SP uzeti dve karte za najveću planetarnu smotru.

Vaterpolisti Srbije su dvostruki uzastopi olimpijski šampioni i cilj je da se ova podmlađena ekipa nađe među 12 timova, koji će se sledeće godine boriti za olimpijske lovorike.

Srbija i Grčka sastaće se u četvrtak od 10.00 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu