Pobeda Reala u Pioniru

Izvor: Aleksa Gutoviæ

Četvrtak, 10.01.2008.

22:31

Default images

Košarkaši Partizana poraženi su u Pioniru od madridskog Reala 80:72, u 11. kolu Evrolige. „Crno-beli“ sada u grupi C imaju skor od četiri pobede i sedam poraza, i u naredna tri kola predstoji im borba za plasman u Top 16. Dušan Kecman i Milton Palasio bili su najefikasniji u domaćoj ekipi sa po 13 poena. Novica Veličković stao je na 8, a najbolji igrač „crno-belih“ ove sezone Nikola Peković meč je završio sa 6 poena i samo jednim košem iz igre.

Kod pobednika, Felipe Rejes postigao je 15, Aleks Mumbru 14, a Lazaros Papadopulos 12 poena.

U narednom, 12. kolu, Partizan gostuje rimskoj Lotomatici.

Partizan je poražen u meču koji je lako mogao da dobije. „Crno-beli“ su pet minuta pre kraja imali potpuno otvorenu utakmicu, ali je iskustvo gostiju i odlična rola Felipe Rejesa presudilo u finišu, i Španci su zasluženo slavili. Veliki udeo u pobedi Madriđana ima i Lazaros Papadopulos koji je, uz 12 postignutih poena, uspao da spusti najboljeg centra Evrope Nikolu Pekovića na samo šest poena.

Počelo je nervozno na obe strane. Prve poene postigli su gosti tek posle dva minuta igre, a Partizan se „upisao“ tek nakon tri ipo minuta. U startnoj petorci, na malo iznenađenje, našao se Dejan Borovnjak umesto Novice Veličkovića. Nekadašnji igrač Partizana Blagota Sekulić svih šest poena postigao je u prvoj četvrtini.
Beta
Real je odmah od starta preuzeo vođstvo, koje ipak nijednog trenutka nije bilo veće od 11 poena. Prvu osetniju prednost gosti su imali krajem prve deonice nakon trojke Kerema Tunčerija (19:13). Ipak, na drugoj strani razigrao se Čedomir Vitkovac, i Partizan je posle 10 minuta imao samo četiri poena zaostatka (21:17).

Vitkovac je u istom ritmu nastavio i na startu druge deonice, i „crno-beli“ su na krilima njegove dobre igre napravili seriju 8-0, kojom su došli do prvog vođstva (25:21). Tada Peković dobija drugi faul, a Real pojačava i ubrzo vraća prednost. Ipak, sredinom druge četvrtine sjajno je odigrao i osporavani Slavko Vraneš, koji je sa pet uzastopnih poena i nekolik skokova održao svoj tim u egalu. U poslednjim trenucima prvog dela Vitkovac je promašio trojku za izjednačenje, pa je Real vodio nakon 20 minuta (41:38).
Beta
Prvi deo nastavka protekao je, kao i veći deo utakmice, u egalu, ali se krajem treće četvrtine razigrao Lazaros Papadopulos. Grčki centar sa sedam poena inicirao je sjajnu seriju 9-0 kojom Real dolazi do najviših 61:50. Ipak Veličković je trojkom u poslednjoj sekundi prekinuo seriju i umanjio prednost Reala na 61:53 pred poslednju deonicu.

Španci su trojkom ponovo pobegli na plus 11 (64:53), ali je onda usledilo furioznih šest minuta domaćina, i četiri minuta pre kraja Partizan je serijom 15-4 stigao do izjednačenja (68:68). Tada je reagovao Felipe Rejes koji je sa šest uzastopnih poena rešio pitanje pobednika.

Partizanu je ovo bio sedmi poraz, a Realu osma pobeda u najjačem klupskom takmičenju Evrope.

Partizan Ikogea - Real Madrid 72:80

Hala: Pionir, Beograd. Gledalaca: 6.753. Sudije: Zavlanos (Grčka),
Ankarali (Turska), Latisevs (Letonija).

Partizan: Palasio 13, Tepić 10, Kecman 13, Borovnjak, Tripković 5, Veličković 8, Peković 6, Vitkovac 7, Djurković, Božić 3, Milošević, Vraneš 7.
Real Madrid: Pelekanos 2, Smit 9, Sekulić 6, Rejes 15, Agilar, Papadopulos 12, Mumbru 14, Ervel 1, Tundžeri 7, Bulok 5, Ljulj, Lopes 9.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

159 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: