Everton optužen za kršenje finansijskog fer-pleja

Engleski fudbalski klub Everton odlukom Premijer lige biće upućen nezavisnoj komisiji zbog navodnog kršenja finansijskog fer-pleja, preneo je Bi Bi Si (BBC).

Izvor: B92

Petak, 24.03.2023.

19:16

Everton optužen za kršenje finansijskog fer-pleja
Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Premijer liga nije otkrila detalje kršenja pravila fer-pleja, osim što je rekla da se to dogodilo u periodu koji je završen sezonom 2021/2022.

Everton je negirao da je prekršio pravila finansijkog fer-pleja i dodao da je "spreman da snažno brani" svoju poziciju.

"Klub osporava navode o nepoštovanju i potpuno je uveren da je u skladu sa finansijskim pravilima i propisima. Klub je tokom nekoliko godina pružao informacije Premijer ligi na otvoren i transparetan način", stoji u saopštenju kluba.

U martu 2022. Everton je najavio gubitke od 120,9 miliona funti za sezonu 2020/21, a to znači da u periodu od tri godine gubici iznose 372 miliona funti, dok pravila Premijer lige dozvoljavaju gubitak do 105 miliona funti.

Everton je dodao i da "ostaje u stabilnoj finansijskoj poziciji", uprkos pandemiji kovid-19 koja je glavni krivac za gubitke.

Premijer liga je u svom saopštenju rekla da će komisija biti nezavisna od lige i njenih klubova, dodajući da će postupak biti "poverljiv i ispitan u četiri oka".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: