Junajted ponižen na Enfildu – 7:0! VIDEO

Fudbaleri Liverpula deklasirali su Mančester junajted rezultatom 7:0, u okviru 26. kola engleske Premijer lige.

Izvor: MT

Nedelja, 05.03.2023.

16:30

Junajted ponižen na Enfildu – 7:0! VIDEO
Tanjug/AP Photo/Jon Super

Ukupno 211. međusobni duel u potpunosti je pripao izabranicima Jirgena Klopa, koji su se tako revanširali za poraz u avgustu (2:1).

Junajted se ovim porazom praktično oprostio od trke za titulu, pošto je ostao na 49 bodova, 14 manje od vodećeg Arsenala, koji doduše ima odigran meč više.

Liverpul se popeo na tabeli i sada je peti sa 42 boda, a Liga šampiona, odnosno Totenhem mu beži tri boda, s tim da vicešampion ima utakmicu manje.

Strelci za pobednički tim bili su Kodi Gakpo u 43. i 50, Darvin Njunjes u 47. i 75, odnosno Mohamed Salah u 66. i 83, odnosno Roberto Firmino u 89. minutu.
Najveći derbi engleskog fudbala, barem je po dinamici i borbi, opravdao taj epitet već u prvom poluvremenu.

Bilo je svega – bolje su ga otvorili domaći, potom su primat preuzeli gosti, da bi Liverpul na pauzu otišao sa prednošću.

Odličan ritam utakmice viđen je na startu, prvi pokušaj doduše imao je Antoni, ali je nakon toga tim Jirgena Klopa imao više od igre.

Nisu to bili naročito opasni pokušaji, direktni, ali svakako je lopta uglavnom bila u šesnaestercu Junajteda.
Lisandro Martines se u dva navrata istakao u defanzivi, da bi ubrzo Bruno Fernandeš imao jako dobru šansu, posle centaršuta Dalota, međutim, lopta je nakon udarca glavom završila pored stative.

Samo minut kasnije i Rašford je imao izglednu priliku. Jednostavno se ubacio u prazan prostor, sačekao dugu loptu Šoa, ali je udarac ipak bio mlak, po zemlji, pravo u Alisona.

Rasplamsala se borba u finišu poluvremena, Fabinjo se laktao, pa dobio žuti zbog saplitanja Rašforda, da bi redsi do vođstva stigli u 43. minutu.
Robertson je uposlio Gakpa, koji se prišunjao Fredu iza leđa, potom iz igre izbacio Varana a onda i pogodio drugi ugao gola koji čuva De Hea za erupciju oduševljenja na stadionu.

Liverpulu je bilo dovoljno samo 90 sekundi da stigne do drugog gola na utakmici, 2:0.

Nije to delovalo sjajno, lopta se odbijala od nogu igrača i jednog i drugog tima, Fabinjo je nekako proigrao Salaha, koji je probao, ali ga je Šo izblokirao.
Lopta je stigla do Harvija Elitona, koji je centrirao pravo na glavu Njunjesu, koji je iz blizine glavom savladao De Heu.

Liverpul je dotukao rivala u 50. minutu, posle nove sjajne kontre, koju je otvorio Gakpo, proigrao Salaha, a onda nastavio da trči.

Ubacio se u prazan prostor, sačekao loptu i onda maltene iz mrtvog ugla "bocnuo" De Heu, za svoj drugi gol na utakmici.
Nisu se tu zaustavljali domaći, nastavili su da prete De Hei, koji je bio na vetrometini, a novi gol je primio u 66. minutu.

Još jednom su igrači Liverpula dobro istrčali kontranapad, a golčinu je postigao Mohamed Salah, 11. ukupno protiv Junajteda u karijeri.

Uz malo sreće je lopta stigla od Njunjesa do Egipćanina, koji je iz okreta, desnom nogom, zakucao u mrežu De Hee, od prečke!
Rašford je najbolju šansu imao za Junajted desetak minuta kasnije, zaobišao je Alisona, ali je pogodio samo spoljni deo stative.

Ubrzo se sve vratilo u normalu kada je ovaj susret u pitanju, a petarda je pukla u 75. minutu, kada je Darvin Njunjes glavom pogodio na centaršut Hendersona.

Klop je prve izmene napravio u 78. minutu, kada je na teren ušao i Stefan Bajčetić, između ostalih.
Odbrana Junajteda je delovala smušena i u finišu utakmice, utučeno i loše, a to je iskoristio Salah, koji je naleteo na jednu loptu i pogodio po drugi put.

Tačku na ovu utakmicu stavio je Roberto Firmino u 89. minutu, posle dodavanja Salaha. Proturio je loptu kroz noge De Hei za konačnih 7:0!

Junajted će u narednom kolu dočekati Sautempton, dok Liverpul gostuje Bornmutu.
Premijer lige, 26. kolo:
Notingem Forest – Everton 2:2 (1:2)
Džonson 19, 77 – Grej 10p, Dukure 29
Liverpul – M. Junajted 7:0 (1:0)

Gakpo 43, 50, Njunjes 47, 75, Salah 66, 83, Firmino 89

Ponedeljak:
21.00 Brentford – Fulam

Subota:
M. Siti – Njukasl 2:0 (1:0)
Foden 17, Silva 67
Arsenal – Bornmut 3:2 (0:1)
Parti 62, Vajt 70, Reis 90+8 - Biling 1, Senesi 57
Aston Vila – Kristal Palas 1:0 (0:0)
Andersen 27ag
Brajton – Vest Hem 4:0 (2:0)
Mekalister 18, Veltman 52, Mitoma 69, Velbek 89
Čelsi – Lids 1:0 (0:0)
Fofana 53
Vulverhempton – Totenhem 1:0
Traore 82
Sautempton – Lester 1:0 (1:0)
Alkaras 35

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

166 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: