Cicipas: Neka moj reket govori; Medvedev: Volim taj-brejk

Danil Medvedev i Stefanos Cicipas imaju posebno rivalstvo, a u polufinalu Mastersa u Sinsinatiju odigraće deseti, jubilarni meč.

Izvor: Z.K.

Subota, 20.08.2022.

17:10

Cicipas: Neka moj reket govori; Medvedev: Volim taj-brejk
Foto: Profimedia/Wally Nell/ZUMA Press

Rus je daleko uspešniji, vodi sa 7:2 u pobedama, ukoliko pobedi, biće mu to sedmo masters finale u karijeri (skor 4-2), dobije li Grk, njemu će biti šesto (2-3).

Njihovi mečevi privlače posebnu pažnju ne samo zbog kvaliteta igre i tenisa uopšte, već i zbog toga što su do sada često izbijale varnice.

Koliko god su se trudili da tome ne pridaju poseban značaj, jasno je da nisu u sjajnim odnosima, ali ako ništa drugo, obojica su pokazali da su u dobroj formi pred poslednji grend slem sezone.

Cicipas kaže da zna šta ga očekuje.

"Danil kao prepreka nikad nije lak, ali pokušaću da se koncentrišem maksimalno i da budem što je moguće precizniji. Moram da pustim da moj reket priča sam za sebe. Ako bude tako, ostalo će doći samo posebi, posebno ako to zaslužim. Najvažnije da da budem što strpljiviji, baš kao što je bilo protiv Iznera. Uspevao sam da se držim i uputim udarac 20-6 kada je reč o više", kaže Cicipas.

Meč je za Grka važan jer će svakako želeti da se revanšira Moskovljaninu za poraz u polufinalu Australijan opena.

Ipak, i Medvedev zna šta ga očekuje, a hrabri ga što u sezoni ima skor od 20-6 kada je reč o igranju taj-brejka.

"To je sjajno, taj-brejk je uvek zabavan i nosi tenziju. Mi ga zovemo lutrijom, tako nam se čini da je. Sećam se te lude serije iz 2019. kada sam imao šest finala uzastopno, dobio sam 11 taj-brejkova u nizu. Sećam se i kada sam gubioi po pet ili šest zaredom. Sad ih opet dobijam. Neke dobijete, neke ne, ali 20-6 je dobar skor, srećan sam zbog toga", poručio je Medvedev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: