"Pistonsi, vratite Darka"

Potezi Detroit Pistonsa prvog dana prelaznog roka u NBA ligi izazvali su razne komentare.

Izvor: LN

Subota, 21.11.2020.

10:52

Photo by Brian Bahr/Getty Images

Detroit je u najmanju ruku zbunio NBA stručnjake zbog broja centara koje je angažovao.

Pistonsi su prvi potez povukli tako što su Mejsonu Plamliju, dosadašnjem centru Denvera, dali ugovor od 25 miliona dolara na dve godine.

Tu se nije završio njihov pohod u Koloradu, pošto je i krilni centar Džeremi Grent završio u Detroitu – za 60 miliona dolara na tri godine.

Pistonsima to nije bilo dovoljno, pa je došao i dosadašnji centar Nju Orleansa Džalil Okafor, za dvogodišnji ugovor za veteranski minimum.

I sve to nakon što su 16. pikom na ovogodišnjem draftu izabrali centra Ajzeu Stjuarta. Takođe su, vredi pomenuti, sedmim pikom izabrali kombo-beka Kilijana Hejsa, a 19. krilo Sadika Beja.

Došao je i putem trejda centar Toni Bredli iz Jute, uz 38. pika na draftu, u zamenu za još nepoznate pikove. Od centara otišao je samo Ton Mejker, a u ekipi će naredne godine biti, pored pomenutih, i "četvorke" Blejk Grifin i Seku Dumbuja.

Zbog velikog broja centara u rosteru, usledili su brojni komentari, jedan vezan i za Darka Miličića, nekadašnjeg centra Pistonsa.

"Sada vratite Darka, Pistonsi",
napisao je američki novinar Rob Perez.

Miličić je svoju NBA karijeru započeo u Detroitu gde je igrao prve tri sezone, osvojio šampionski prsten, ali se nije proslavio.

Karijeru u Americi je završio sezone 2012/13, sa statistikom od šest poena i 4,2 skoka po utakmici. Nedugo zatim je prestao da se bavi košarkom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: