"Hrvati me stalno zovu – nisam imao pojma ko je Davor Šuker"

Mladi fudbaler Matko Miljević iz Argentine mogao bi uskoro da postane reprezentativac Hrvatske.

Izvor: MT

Nedelja, 17.05.2020.

12:50

Default images

Talentovani 19-godišnji ofanzivni veznjak trenutno brani boje Argentinos Juniorsa, a u intervjuu za lokalne medije je priznao da postoje razgovori sa Fudbalskim savezom Hrvatske.

Miljević je otkrio da do skoro nije znao ko je Davor Šuker, aktuelni predsednik HNS.

"Nisam baš u početku dobro znao ko je bio Davor. Potražio sam na internetu i saznao da je bio fantastična devetka, golgeter na Svetskom prvenstvu. Nedavno sam se čuo sa njim", rekao je Miljević.

Matkov deda Antonio je Hrvat, koji je posle Drugog svetskog rata emigrirao u Argentinu, poput mnogih njegovih sunarodnika.

"Zovu me svakodnevno, insistiraju. Ne zatvaram vrata. O Hrvatskoj mnogo razmišljam zbog svog dede, on je oduvek hteo da jednog dana zaigram tamo", dodao je on.

Miljević je zanimljivo igrao u mlađim selekcijama Sjedinjenih Američkih Država, zemlju u koju se nedavno njegova porodica odselila.

Njegov deda, iako Hrvat, rođen je u Banja Luci, tako da bi vrlo lako i selekcija Bosne i Hercegovine mogla da se uključi u trku za talentovanog fudbalera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: