Partizan nemoćan na Čairu, Radnički bod od Evrope

Fudbaleri Radničkog savladali su bledi Partizan minimalnim rezultatom u poslednjem meču šestog kola plej-of faze Superlige Srbije.

Izvor: AK

Nedelja, 15.05.2016.

18:50

Partizan nemoćan na Čairu, Radnički bod od Evrope
Foto: FK Partizan

Duel na Čairu rešen je u završnici prvog poluvremena kada je Saša Marjanović sjajnim poluvolejem iskosa sa desne strane realizovao polukontru domaćina.

Kombinovani tim Partizana (bez Saše Ilića, Marka Jovanovića, Bojana Šaranova, Darka Brašanaca i Nemanje Mihajlovića), nije uspeo tokom 90 minuta da konkretno zapreti Nišlijama, štaviše, odigrao je očajno.

Partizanu je ovaj meč bio bez rezultatskog značaja jer je osvajanjem Kupa obezbedio plasman u Ligu Evrope.

S druge strane, Radnički kolo pre kraja Superligi ima samo boda manje od Čukaričkog i Vojvodine, koji su na pozicijama koje vode u Evropu.

Biće interesantno u poslenjih 90 minuta jer Radnički gostuje šampionu Crvenoj zvezdi, Vojvodine ide u Humsku, dok Čukarički posle tri uzastopna poraza dočekuje Radnik.

Tok utakmice:

Foto: FK Partizan
Sastavi timova:
Radnički: A. S. Jovanović, Lakić-Pešić, R. Bulatović, Petrović, D. Bulatović, Tomić, Đuričković, Marjanović, Apostolović, Mrkić, A. Jovanović.
Partizan: Jovičić, Bandalovski, Gogua, Milenković, Bogosavac, Everton, Kosović, Lukić, Golubović, Stevanović, Božinov

Partizan je zapretio već u četvrtom minutu, Božinov je šutirao posle kornera, ali je pogodio spoljni deo mreže. Brzo je uzvratio i domaćin, Mrkić je čekao dubinsku loptu, ali je Jovičić pravovremeno istrčao i intervenisao glavom.

Nekoliko minuta kasnije opet se okušao Božinov, Bugarin je ovaj put šutirao sa oko 20 metara, ali preko gola, dok je s druge strane Aleksandar Jovanović iz mnogo bolje pozicije na isti način završio napad Radničkog.

Ni u nastavku meča nije bilo preterano zanimljivo, uglavnom se vodila borba u sredini terena bez konkretnih poreza za dobru završnicu, Partizan je kontrolisao ritam, dok je Radnički igrao na polukontre.

Domaćin je čekao šansu i dočekao je šest minuta pre poluvremena. Radnički je pokrenuo napad po desnoj strani, Saša Marjanović je dobio dubinsku loptu na desnoj strani kaznenog, a dok su se saigrači i defanzivci Partizana pripremali za centaršut, on se odlučio na poluvolej i sjajnim udarcem savladao Jovičića – 1:0. Drugo poluvreme počelo je u ritmu prvih 45 minuta, Partizan je imao loptu, ali ne i konkretne akcije ispred kaznenog prostora domaćina.

Veliku pomoć u drugom delu Radnički ima od strane prirode, jak vetar duva ka golu Partizana što otežava napade gostima koji jure zaostatak.

Ivan Tomić je pokušao da pokrene napad uvođenjem mladog Vlahovića umesto Božinova, on je zapretio domaćinu nekoliko minuta kasnije, ali mu je dobar šut izblokiran.

Nije posustajao ni Radnički, 20-ak minuta pre kraja bili su opasni posle kornera Đuričkovića, ali su defanzivci Partizana uspeli da izblokiraju oba udarca ka golu iz gužve.

U sledio je najzanimljiviji perod meča, u poslednjih pet minuta ekipe su imale nekoliko dobrih akcija. Počelo je od šuta Marjanovića iz slobodnog udarca sa 40 metara koji je odbranio Jovičić.

Tri minuta pre kraja Partizan je imao najbolju priliku preko Stevanovića i Vlahovića, ali je propala, da bi u 89. minutu Mrkić pogodio stativu iz peterca, ali je bio u ofsajdu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: