Nova vest
Zimski sportovi

Utorak, 16.02.2010.

20:09

Nojnerovoj zlato u dohvatnoj trci

Nemica Magdalena Nojner osvojila je zlatnu medalju u bijatlonskoj dohvatnoj trci na deset kilometara na Olimpijskim igrama u Vankuveru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle srebra na 7,5 kilometara Nojnerova je na drugoj trci osvojila najsjajnije odličje, ispred Slovakinje Anastazije Kuzmine, koja je u prvoj trci, održanoj u subotu, postala olimpijska šampionka. Pored Nojnerove i Kuzmine na pobedničko postolje posle dohvatne trke popela se Mari Lor Brune iz Francuske.

Šestostruka svetska šampionka je do svoje prve zlatne olimpijske medalje na debitantskim Igrama došla u vremenu od 30:16.0 minuta i s dva promašena hica. Nemica je na kraju imala prednost od 12 sekundi u odnosu na Kuzminu, koja je imala dva promašaja, dok je Bruneova imala zaostatak od 28 sekundi, ali bez promašaja.

Trku je obeležila i greška na startu pošto su tri takmičarke startovale kasnije u odnosu na predviđeno vreme. Tako je Šveđanka Ana Karin Olafson-Cidek krenula 14 sekundi kasnije i trku je završila kao peta, ali je uložila protest pa su tih 14 sekundi oduzete od njenog vremena i klasifikovana je kao četvrta. Međunarodna bijatlonska unija kasnije je uputila izvinjenje takmičarkama zbog velikog propusta.

Vodeća u generalnom plasmanu Šveđanka Helena Jonson ponovo je razočarala, i posle 12. mesta na 7,5 kilometara, dohvatnu trku je završila kao 14.

Naredno takmičenje u bijatlonu očekuje u četvrtak, za kada je zakazana trka na 15 kilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve