Nova vest
Tenis

Subota, 12.09.2020.

21:40

Azarenka briljantno krenula pa stala – Osaka drugi put osvojila US open!

Japanska teniserka Naomi Osaka osvojila je US open pobedom nad Beloruskinjom Viktorijom Azarenkom u tri odigrana seta.

Izvor: LN

Autor: LN

Azarenka briljantno krenula pa stala – Osaka drugi put osvojila US open!
Photo by Al Bello/Getty Images

Osaka je došla do pobede posle preokreta za koji joj je trebalo sat vremena i 54 minuta – 1:6, 6:3, 6:3.

Dvadesetdvogodišnja Japanka je osvojila treću Grend slem titulu u karijeri, drugu na US openu, te postala tek četvrta teniserka u Open eri koja je osvojila GS finale nakon što je prvi set izgubila sa 6:1.

Ovo je bilo njeno treće Azarenkino USO finale i, iako ima dve GS titule, i dalje nema nijednu u Njujorku.

Azarenka je pobedom došla do 11. pozicije na WTA rang listi, dok je napredak ostvarila i Osaka koja će od ponedeljka biti četvrta na svetu.

Videlo se od samog početka da je Beloruskinja naoštrena za finale, dok njena protivnica nije dobro ušla u meč.

Izgrešila je Osaka ne samo u tom gemu već i u nekoliko narednih, pa je Vika ekspresno došla ne samo do jednog, već do duplog brejka.

Azarenka je u prva dva gema pogodila svih devet prvih servisa i Osaka nije imala nikakav odgovor, pa je ubrzo bilo 4:1 za Beloruskinju.

Meč ste mogli da pratite uživo putem našeg LIVE BLOGA.

Do kraja seta Osaka ni u jednom trenutku nije pokazala da može više od onoga što se moglo videti, iako se to očekivalo, pa je Azarenka još jednim brejkom došla do osvajanja prvog seta za samo 27 minuta.

Ništa se nije promenilo ni na startu drugog seta. Osaka je grešila, servisa nije bilo, a Azarenka nije planirala da stane.

Napravila je brejk, povela sa 2:0, ali je onda odjedanput, iako nije slutilo na tako nešto, Osaka proigrala i izjednačila.

Stvari su se okrenule za 180 stepeni i do kraja drugog seta Naomi je bila ta koja je diktirala tempo, pogađala vinere i dobre servise, uz manje grešaka.

Osaka je podsetila na neke od svojih najboljih partija i zasluženo došla do preokreta – od 0:2 do 6:3 – te uvela meč u treći set.

Ključni momenat trećeg seta desio se u četvrtom gemu, kada je servirala Azarenka. Pogrešila je iz nekoliko lakih pozicija, napravila duplu, a Osaka joj je zasluženo oduzela servis.

Tu nije bio kraj drame, jer je Osaka neočekivano napravila tri neiznuđene greške na startu sledećeg gema.

Ipak, usledila su tri odlična servisa, a onda i još dva poena na kontu Amerikanke koja je potvrdila brejk.

To je bilo previše za Beloruskinju koja do kraja meča nije osvojila nijedan gem.

Pored bodova, prestiža i titule Osaka je trijumfom na USO dobila i ček na 3.000.000 dolara (22 odsto manje nego što je inkasirala pobednica prošle sezone).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu