Finale: Osaka – Azarenka 1:6, 6:3, 6:3

Japanska teniserka Naomi Osaka osvojila je US open pobedom nad Beloruskinjom Viktorijom Azarenkom u tri odigrana seta.

Kraj!
Naomi Osaka je šampionka US opena za 2020. godinu!
5:3 – Osaka servira za pobedu
Izuzetan nivo tenisa u ovom gemu, i to posle skoro dva sata igre. Duboko igra Osaka, pogađa, a Azarenka popušta pod pritiskom i dolazimo do brejk lopte.

Vika greši iz bekhenda i to je novi brejk!
4:3 – Drama!
Osaka je imala 40:15, delovalo je kao još jedan lak gem za nju, ali onda čudo! Četiri vezana poena Azarenke i ribrejk!
4:2 – Azarenka spasla četiri brejk lopte!
Imala je brejk loptu kojom bi verovatno stavila "tačku na i" Osaka, ali je "za dlaku" promašila forhend. Imala je Japanka još tri brejk lopte, ali je Azarenka nekako uspela da ostane u "životu" i smanji zaostatak.
4:1 – Vika propustila tri vezane brejk lopte!
Kakav gem! Osaka pravi tri velike neiznuđene greške, ali Azarenka to ne koristi! Prvo tri odlična servisa, onda dva odlično razrađena poena i Osaka je potvrdila brejk.
3:1 – brejk Osake!
Nekoliko loših reakcija na mreži Azarenke i Osaka ponovo preti, 15:30. Sledi dupla servis greška, ali onda neverovatan forhend iz defanzive kojim spasava prvu brejk šansu protivnice. Kod druge opet nije bilo servisa, a ovog puta ni spasa.

Photo by Matthew Stockman/Getty Images
2:1 – Osaka u ritmu
Osaka je u ovom gemu pokazala koliko je njen servis jak. Azarenka je bila naoštrena za brejk, ali jedva da je uspela da otpočne neki poen.
1:1 – ne da se Vika
Nije ovo bila igra iz prvog seta, ali jeste bilo bolje nego u završnici drugog. Azarenka dobrim servisima i forhendima dolazi do prvog gema u trećem setu.
1:0 – dobar početak Japanke
Osaka rutinski dolazi do prvog gema. Jedan lep viner Azarenke, ali to je bilo sve što smo videli od nje.
Ima i publike...
6:3 – idemo u treći set!
Osaka je značajno bolja igračica na terenu već neko vreme. Od 0:2 do 6:3! Azarenka je u poslednjem gemu imala nekoliko prilika da opstane u drugom setu, ali se Osaka nije predavala i zasluženo je izjednačila na 1-1!
5:3 – Azarenka pripretila
Konačno je Azarenka, posle par gemova pauze, uspela da pogodi nekoliko vinera, ali joj to nije pomoglo. Na 30:30 Osaka pogađa as koji je bio na liniji za bukvalno jedan milimetar, a nedugo zatim i osvaja gem.

Od 0:2 do 5:3!
Da li prisustvujemo istoriji?
4:3 – preokret!
Potpuni kolaps Azarenke u ovom gemu. Ništa nije mogla da pogodi, napravila je tri greške i donela Osaki tri vezane brejk lopte, pa je posle druge – i četvrte greške u gemu – izgubila servis.
3:3 – Osakine "bombe"
"Izbombardovala" je Naomi Viku u ovom gemu, koji je završen za nešto više od jednog minuta.
2:3 – bitan gem za Viku
Bitan gem za Azarenku. Servis joj dolazi u pravom trenutku i sa njime osvaja tri od četiri poena u ovom gemu, uz dva asa.
2:2 – buđenje!
Potpuno se probudila Osaka, iako i dalje nije na najvišem nivou. Mnogo manje greši, udarci su joj snažniji i precizniji, a uspela je da pogodi i as kojim je došla do izjednačenja u gemovima.
1:2 – ribrejk!
Prvi duži poen na meču koji pripada Osaki za 0:15, ali onda odmah neodbranjiv servis. Delovalo je da se Osaka malo probudila, pogodila je par vinera u ovom gemu, stigla i do izjednačenja, drugog zaredom... A onda, dve neiznuđene greške Azarenke, prva brejk lopta i brejk!
0:2 – Azarenka je... Savršena
Prvi znak slabosti u meču pokazala je Azarenka u prvom gemu, ali se dobrim servisima izvukla iz problema.

U drugom gemu Osaka i dalje ne može da pogodi servis, i dalje greši, a Vika i dalje pogađa sve što zamisli – i to je brejk!
1:6 – Vika ekspres!
Ovo niko nije očekivao. Osaka ima 13 neiznuđenih, a servis joj je totalno u "autu". Azarenka, doduše, igra fenomenalno i frustrira protivnicu. Beloruskinji rade svi udarci i potpuno je fokusirana.

Prvi set je gotov za 27 minuta!
1:5 – još jedan gem
Osaka je prvi put koliko-toliko pripretila, ali Azarenka ne pada ni na sekundu. Na gem od prvog seta.
1:4 – Osaka frustrirana, dupli brejk!
Osaka već ima devet neiznuđenih grešaka. Servis je ono što stvara najviše problema Amerikanki jer joj prvi ne donosi poene, a stižu i duple. Tom greškom Azarenka dolazi do brejk lopte, a onda joj Naomi poklanja drugi brejk!

Photo by Al Bello/Getty Images
1:3 – Azarenka gotovo savršena
Maltene savršeno igra Azarenka. U svoja dva servis gema pogodila je svaki prvi servis, a izgubila samo jedan poen - 8/9!
1:2 – upisala se i Osaka
Isti recept koristila je Azarenka i u ovom gemu, ali se Osaka bolje pokazala. Odgovorila je na "šetanje" koje joj je priredila protivnica, nešto duže ostala u razmenama, ali i pogodila par jakih servisa.
0:2 – Vika odlična
Bije lopticu Vika tek tako, a Osaka nema odgovor. Dobro se i brani Beloruskinja, ali igra nešto ofanzivnije nego što se očekivalo. Dobar skauting, barem za sada.
0:1 – brejk Azarenke!
Dobra defanziva Azarenke i sporo paljenje Osake u prvom gemu. Osaka duplom donosi prve brejk lopte na meču protivnici. Spasava prvu dobrom igrom u polju, ali onda preteruje sa forhendom i greši.
Osakin dečko, reper "YBN Cordae"

Photo by Al Bello/Getty Images
Osaka prva servira
Finale je najavila Maraja Keri
Meč uskoro počinje!
  1:6, 6:3, 6:3
 
Finale SET  
Osaka 2  
Azarenka 1  

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: