Nova vest
Tenis

Sreda, 21.08.2019.

16:55

Federer ne može da pobedi Rafu i Novaka

Bivši britanski teniser Greg Rusedski uveren je da Rodžer Federer neće moći da pobedi i Novaka Đokovića i Rafaela Nadala na US Openu.

Izvor: B92

Autor:B92

Federer ne može da pobedi Rafu i Novaka
Photo by Craig Barritt/Getty Images

Federer je pet puta osvajao trofej u Njujorku u nizu, od 2004. do 2008. godine, a u poslednjoj deceniji igrao je samo jednom u finalu, 2015. kada je izgubio od Novaka Đokovića.

Rusedski je mišljenja da je Rodžer prošao uveliko svoj zenit i da mu nešto nedostaje poslednjih godina kada je reč o turniru na "Flašing medouzu".

"Ako gledamo ko bi mogao da osvoji Us Open, onda su to po meni dvojica igrača, Novak Đoković ili Rafael Nadal. Ne govirim o plasmanu u polufinale, ili četvrtfinale. Možda u tu grupu može da se doda i Danil Medvedev. Federer nije bio u finalu od 2015. Pre toga je izgubio u četvrtfinalu od Huana Martina del Potra. Poslednji put kada je pobedio bilo je 2008. Nije imao baš najbolji niz u Njujorku u protekloj deceniji", kaže Rusedski.

Ni ovog leta Rodžer se nije naigrao mnogo. U Sinsinatiju je izgubio od Rusa Andreja Rubljeva, ali Rusedski ne veruje da će Švajcarac rano završiti takmičenje u Njujorku.

Da bi ovog puta slavio, ako sve bude išlo po žrebu, morao bi da pobedi Španca i Srbina u polufinalu i finalu. Zaista pretežak zadatak u 38. godini.

"Nikada nije pobedio Rafu i Novaka jednog za drugim. Da li može da ima dobar turnir na US Openu? Da. Ali da li će osvojiti titulu? Mislim da neće", zaključio je Rusedski.

US open počinje 26. avgusta, a završava se 8. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d