Krunić – Ostapenko 3:6, 6:7

Srpska teniserka Aleksandra Krunić eliminisana je od Jelene Ostapenko 2-0 u setovima posle sat vremena i 33 minuta borbe u Njujorku.

 3:6, 6:7    
  SET GEM
KRU 0 0
OST 2 0
6:7 – Kraj meča
Jelena Ostapenko je bila bolja u duelu sa Aleksandrom Krunić i posle dva odigrana seta plasirala se u naredno kolo US Opena.
6:6 – Taj-brejk!
Ludnica u Njujorku se nastavlja. Zanimljiv i neizvestan duel letonske i srpske teniserke odlazi u taj brejk u drugom setu. Hoćemo li videti osvojen set Aleksandre Krunić ili pobedu Jelene Ostapenko?
5:5 – Krunić ostaje u meču
Novi brejk pravi srpska teniserka i poravnava na 5:5 u drugom setu. Još će se ovde igrati
4:3 – "Ekspres brejk" Jelene Ostapenko
Bez izgubljenog poena osvaja gem Jelena Ostapenko i to na servis Aleksandre Krunić
4:2 – Dupli brejk Aleksandre Krunić!
Srpska teniserka stiže do novog brejka posle velikog broja grešaka na koje je naterala svoju rivalku u šestom gemu i posle velike, neizvesne borbe stiže do prednosti od dva gema.
3:2 – Ludilo se nastavlja
Zanimljiv meč igraju ove dve teniserke, a gemovi su im gotovo identični. Jedna teniserka napravi značajnu prednost, pa druga to stigne i kreira dramu i tako u krug. Ipak, sada je sve za nijansu drugačije izgledalo i Krunić odmah osvaja gen
2:2 – Od sjaja do očaja
Aleksandra Krunić je stila do prednosti od 40:0 u ovom gemu i bila veoma blizu dvostrukog brejka što bi je dodatno poguralo ka osvajanju prvog seta, ali je previše grešila i dozvolila Ostapenko da izjednači.
2:1 – Ostapenko vraća brejk
Nije iznela momentum Aleksandra Krunić i posle dva sjajno odigrana gema prepušta brejk predstavnici Letonije, ali prednost od jednog gema je ipak zadržala.
2:0 Evo i brejka
Nastavlja Aleksandra Krunić sa sjajnom igrom protiv Jelene Ostapenko. Odlično se kretala po osnovnoj liniji i zadavala Letonki velike probleme i potpuno zasluženo vodi sa 2:0, a ta prednost može postati još veća pošto Krunićeva ima servis u narednom gemu.
1:0 – Prvo vođstvo Krunićeve na meču
Srpska teniserka osvaja prvi gem u drugom setu i tako po prvi put na US Openu stiže do prednosti.
3:6 – Kraj prvog seta
Uspešno je Letonka okončala prvi set, sjajnom igrom na svom servisu uz još dva uzeta brejka osvojila je prvi set. Može li Aleksandra Krunić da joj se "osveti" u drugom setu?
3:5 – Drugi brejk Jelene Ostapenko u prvom setu
Ovim brejkom došla je korak bliže osvajanju prvog seta. Sada će imati prilku da to učini upravo na svom servisu.
3:3 – Napet meč
Krunićeva dolazi do novog izjednačenja. Pošto je propustila priliku za dupli brejk morala je dobro da odservira naredni gem, što je i učinila, pa je malo sama sebi napravila dramu i od 40:0 umalo došla do djusa. Na njenu sreću, do toga nije došlo i upisala je svoj treći gem na US Openu.
2:2 – Izjednačenje!
Na najbolji način je iskoristila prednost svog servisa Aleksandra Krunić, osvojila ovaj četvrti gem i rezultat je ponovo nerešen.
1:2 – Krunićeva vraća brejk
Tri odigrana gejma su bila veoma slična, videli smo veliki broj poena i preokreta, a srpska teniserka napokon uspeva da jedan gem prelomi u svoju korist i sada ima šansu da na svom servisu dođe do izjednačenja.
0:2 – Brejk Jelene Ostapenko
Uspela je Letonka da napravi brejk posle velike borbe u drugom gemu. Aleksandra Krunić je uspela da spasi dve bejk lopte, ali kod treće je bila nemoćna i sada ima dva gema zaostatka.
0:1 – Ostapenko uz mnogo turbulencija osvojila prvi gem
Malo je nedostajalo Aleksandri Krunić da dođe do brejka u prvom gemu, ali je u "djusu" bolja bila letonska teniserka koja je povela sa 1:0
Meč je počeo
Ostapenko prva servira
Dobrodošli!

Možda vas zanima

Podeli: