Vučić: Potrudićemo se da u Parizu bude 100.000 evra za zlato

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je osvajače medalja za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Izvor: SS

Utorak, 10.08.2021.

20:10

Vučić: Potrudićemo se da u Parizu bude 100.000 evra za zlato
Foto: StarSport

U predsedništvu se obratio svima uz najave i želje da u Parizu kroz tri godine Srbija stigne do dvocifrenog broja odličja.

"Znam da ste vi večeras došli zbog terase i onoga gde iskazujete najveću radost. U ime države Srbije vam se zahvaljujem na ogromnoj radosti koju ste nam pričinili. Ne znam da li da se pre zahvalim vašim porodicama, vama na ogromnom trudu ili neverovatnom vremenu koje ste odvojili da biste branili boje naše zemlje i doneli ovoliku radost, ali ću reći nešto što do sada nismo govorili", rekao je Vučić, pa nastavio:

"Na svim takmičenjima uvek je narod bio uz vas, beskrajno se radovali vašim uspesima, ali Olimpijske igre su nešto posebno, to je ne samo takmičenje kolektiva ili olimpijaca, već i svojevrsno takmičenje nacija. Od onoga važno je učestvovati, OI su se pretvorile u gotovo dnevno brojanje medalja i koja je nacija uspešnija. Pre samo osam godina, u nešto širem regionu zapadnog balkana, bili smo peti. Danas smo drugi, a ispred nas je samo Mađarska. Mađari su to zaslužili sa 20 medalja i zbog ogromnih ulaganja".
"Mi smo uložili više nego ranije, ali to i dalje nije dovoljno. Zato imate obećanje da ćemo 1. decembra otvoriti halu za borilačke sportove. Čak 18.000.000 evra nam košta odbojkaški centar. Nisam zadovoljan ulaganjem u Vrnjačkoj banji kada je reč o vaterpolu, a uložićemo i u Beogradu. Nagrade su neki već dobili, neki će u narednih 48 sati. Nagrade su nam najveće u regionu, a za Pariz ćemo se potruditi da budu 100.000 evra za zlato, 90.000 evra za srebro i 80.000 za bronzu, da se približimo Italijanima. Za strelce, završavamo u Carevoj Ćuprili, a gradićemo i u Boru", najavio je Vučić.

Potom se zahvalio i vaterpolistima, kao i onima koji se opraštaju od nacionalnog tima.

"Hvala i sedmorici veličanstvenih vaterpolista, nadam se da će ih otići samo trojica ili četvorica. Druga zaredom zlatna medalja, kao i Milica imaju dva zlata. Hvala Jovana, hvala još šest medalja, ali i onima koji nisu doneli medalje, a borili su se. Verujem da ćete nam pomoći da gradimo i ubuduće nove šampione. Višacki, moramo da popravimo veslanje, da dođemo do medalje na sledećim Igrama. I da svi u Parizu dođemo do dvocifrenog broja medalja", zaključio je predsednik Vučić.

Potom se u ime olimpijskog tima obratila Milica Mantić i zahvalila na podršci i organizaciji tima i Igara koje su "za nju bile posebno emotivne":

Na kraju je strelac Damir Mikec predsedniku Vučiću poklonio maskotu Olimpijskih igara sa potpisima svih olimpijaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: