Nova vest
Tenis 7

31.5.2024.

8:30

Rolan Garos šokirao – Olgi je svejedno VIDEO

Učinak naših predstavnika "ludog", petog dana takmičenja na Rolan Garosu bio je polovičan.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
B92/MT

Glavna vest je bila da je Olga Danilović eliminisala desetu teniserku sveta, Danijel Kolins, Amerikanku koja igra poslednju sezonu na Turu i to čini jako, jako dobro.

Kiša je pravila velike probleme organizatorima, ali i igračima. U trenutku prekida, Olga je imala set zaostatka, ali je uspela da načini veliki preokret, te se tako revanšira Kolins za poraz u Madridu.

Iako je delovalo da bi Olga protiv Done Vekić, njene naredne rivalke, mogla da igra tek u subotu, raspored nas je sve iznenadio.

Srpkinja i Hrvatica će snage odmeriti već od 11.00 na "Simon Matje" stadionu. Olgi je svejedno, možda čak i bolje, jer nije sigurna da li bi joj duža pauza prijala.

"Ima 847 mečeva u dva dana, ima i dublova. Moraju i dublovi da krenu. Svejedno mi je, možda mi pauza ne bude prijala. Hajde da igramo. Da me neko pita da objasnim jednom rečju tenis, to bi bilo čekanje. Čekaš raspored, čekaš fizioterapeuta, čekaš da počne meč, samo čekaš", ispričala je Olga na konferenciji neposredno pre nego što je raspored objavljen.

Pored Olge, dalje je prošao i Novak Đoković, koji je podsetio na stare dane i rutinski, sa 3-0 u setovima savladao Roberta Karbaljesa Baenu.

Miomir Kecmanović je zbog mučnine morao da preda meč Danilu Medvedevu u finišu drugog seta, dok je Dušan Lajović uspeo da osvoji samo set protiv Tejlora Frica.

Iz Pariza se javlja Milan Tomić.

Izvor: B92/MT

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu