Nova vest
Tenis 1

30.5.2024.

17:55

Đoković klasa, Špancu Baeni prepustio samo sedam gemova! VIDEO

Novak Đoković je izborio plasman u treće kolo Rolan Garosa.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Najbolji teniser sveta je posle žestoke borbe i 124 minuta igre prebrodio i izazov u vidu 63. igrača sveta, Roberta Karbaljesa Baene iz Španije, 6:4, 6:1, 6:2.

Bio je to sasvim drugačiji tip meča od onog na startu koji je imao protiv Francuza Erbera, a moglo bi se reći da smo gledali možda i Novakov najbolji meč u sezoni.

Španac, kao tipičan predstavnik "velike armade", žestoko je udarao sa osnovne linije, počeo je veoma agresivno, ali kada se propisno umorio i izduvao, Novak je rutinski završio posao.

Španac je očigledno vrlo motivisan ušao u meč, verujući da ima dobre šanse i počeo je odlično, odmah je stigao do brejka.

Međutim, Novak je sjajno odgovorio, odmah napravio ribrejk za 1:1.

Imao je branilac pehara u Bulonjskoj šumi veliku šansu u četvrtom gemu, da dođe do novog brejka, a propustio je četiri prilike. 

Nije gubio fokus, držao je ritam sa španskim igračem, tražio je novu šansu i dočekao je na samom kraju.

U tom desetom gemu, posle jedne sporne situacije, kada je prigovorio na uzvik nekoga iz publike, Novak je vezao nekoliko poena i posle 50 minuta igre stigao do 6:4.

I nije se zaustavio, nastavio je da niže gem za gemom.

U tim momentima je delovalo kao da se španski teniser već pomalo "izduvao", pa je Novak lagano stigao do dva brejka prednosti i velikih 4:0.

Uspeo je Španac da uzvrati, vrati jedan brejk za 4:1, ali nije dogurao daleko.

Igrač Novakovog renomea nije dozvolio kasno buđenje, dodao je gas došao do brejka za 5:1, a onda je iskoristio treću set loptu u narednom gemu za 6:1 i 2-0 u setovima.

Odmah je Đoković i na startu trećeg seta oduzeo servis protivniku, time ga dodatno razoružao.

Uspeo je bez problema da dođe do potvrde i 2:0 i već tada je bilo jasno da će Špancu biti potrebno čudo da napravi preokret.

Novak je nastavio mirno da krči put ka pobedi, protivnik nije imao rešenja, pa je Novak u petom gemu došao do novog brejka, 4:1.

I ostatak je bio logičan sled toga, Španac se izvukao u sedmom gemu smanjio na 5:2, ali je Đoković potom servisom završio posao u ovoj rundi.

U šesnaestini finala će igrati sa pobednikom meča između Gaela Monfisa i Lorenca Musetija. 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu