Nova vest
Tenis 5

26.5.2024.

21:00

Đoković o penziji: "Kada to osetim, onda će biti kraj karijere"

Najbolji teniser sveta Novak Đoković dotakao se završetka karijere, koja se bliži kraju, međutim, o njoj srpski as ne razmišlja.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

Novak se ove teme dotakao na konferenciji za medije uoči nastupa na Rolan Garosu.

Đoković veruje da ima šanse da osvoji titulu, jer da to ne misli – ne bi ni bio ovde u Parizu.

"Da nisam spreman da uradim sve, ne bih bio ovde. Podrazumeva se to za mene. Ne dolazim na Grend slem, a da znam da nešto ne mogu da uradim. Sumnje su uvek prisutne. Da mislim da ne mogu da osvojim, da nemam kvalitet i slično, ne bih bio ovde. Kada to budem osetio, onda će biti kraj karijere. Postoji u meni vizija i ubeđenje da mogu da pobedim najboljeg igrača na svetu na slemovima. Na nekim imam veće, na nekim manje šanse. To što sam prvi na svetu dovoljno govori. U tom kontekstu ću nastaviti. Ima mnogo prelomnih tačaka, to ne može da se predvidi, zavisi od mečeva. Slemovi duugo traju. Postoji uvek tenzija na slemu, čovek ne može da se opusti. Tako je. Barem kod mene. Može da bude i prvi meč prelomna tačka, može da bude i na kraju. Kako god, nadam se da će doći što pre, da uhvatimo taj zalet i to je cilj", rekao je Đoković.

Novak će turnir startovati u utorak protiv Pjera Iga Erbera.

Podeli:

Komentari 5

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 5

Podeli:

EURO 2024

Rumunski napadač ide u Tursku

Rumun Denis Draguš, strelac u ponedeljak u utakmici protiv Ukrajine na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, napušta Standard iz Liježa i prelazi u u turski Trabzonspor.

Beta

23:36

6 min

EURO 2024

"Želimo da pokažemo drugo lice"

Češka fudbalska reprezentacija će biti borbenija u utakmici protiv Gruzije nego što je to bila protiv Portugala, u drugom meču grupe F Evropskog prvenstva u Nemačkoj, izjavio je selektor Ivan Hašek.

Beta

23:26

16 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu