Nova vest
Tenis 22

2.4.2024.

10:47

Janikova ofanziva – kada može da prestigne Đokovića?

Italijanski teniser Janik Siner je u ponedeljak debitovao na drugom mestu ATP liste posle trijumfa u Majamiju, ali sigurno da se tu ne zaustavljaju njegove ambicije.

Dušan Đukanović
EPA-EFE/JOEL CARRETT

Iza njega je Karlos Alkaras, a ispred ostaje samo Novak Đoković. Tačno 1.015 poena u prednosti.

Samo je mladi Španac ove sezone uspeo da savlada Sinera, kojem će naredni turnir, kao i Novaku, biti onaj koji se igra u Monte Karlu.

Siner u Monaku brani 360 poena, a ukoliko trijumfuje dobiće ih 1.000 i tako se dodatno približiti trenutnom lideru. Novak brani samo 90, pošto ga je prošle godine u osmini finala eliminisao Lorenco Museti.

Stoga Siner neće na tom turniru dočekati šansu da postane prvi Italijan ikada koji je bio na vrhu ATP liste. Moraće da sačeka turnir u Madridu ili možda da u Rimu, pred domaćom publikom, postigne veliki uspeh.

Kako ne znamo Novakov plan sa stopostotnom sigurnošću, dalje prognoze možemo zasnivati samo na pretpostavkama. Ukoliko bude pratio prošlogodišnji, Đoković neće igrati u španskoj, ali hoće u italijanskoj prestonici.

Kako je i na Mastersu u Madridu u opticaju 1.000 poena, Siner bi već tada, između 24. aprila i 5. maja, mogao da prestigne Novaka. 

Ukoliko mu to uspe, Đoković će imati težak zadatak pred sobom kada je reč o povratku na tron. Na Rolan Garosu brani 2.000 poena dobijenih osvajanjem titule prošle godine, a Siner svega 45.

U svakom slučaju, jasno je da je Janik favorit da deo sezone na travi dočeka kao najbolji teniser sveta.

Sofascore

Podeli:

Komentari 22

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 22

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu