Nova vest
Tenis

Sreda, 14.02.2024.

19:05

Nadal o saradnji sa Saudijskom Arabijom: Ne trebam im za pranje imidža

Rafael Nadal se prvi put obratio javnosti posle optužbi za "pranje imidža Saudijske Arabije" posle potpisivanja ugovora sa teniskom federacijom te zemlje.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Nadal o saradnji sa Saudijskom Arabijom: Ne trebam im za pranje imidža
Foto: Profimedia/ IMAGO

Oni su 15. januara objavili da će Nadal biti njihov ambasador kako bi ojačali svoje prisustvo u sportu.

Osim toga, Nadal sada ima svoj tim na Svetskom prvenstvu E1.

Reč je o takmičenju u trkama električnim vodenim čamcima, a mnoge je začudilo otkuda to da se on nađe u ovom sportu.

Teniski novinar Kreg Šapiro je uzburkao duhove na društvenim mrežama izjavom da je Nadal profitirao od ugovora sa tamošnjom federacijom jer je time navodno izbrisan dug njegove teniske akademije.

"Rečeno mi je da akademija ima ogroman dug i da je to izbrisano saudijskom sporazumom koji su napravili", napisao je Šapiro na Instagramu.

Međutim, tokom dana oglasio se i Nadal koji je u intervjuu za TV Seksta otkrio koji su motivi njegove saradnje sa ovom zemljom.

"Mislim da Saudijskoj Arabiji nisam potreban ja da joj perem bilo kakav imidž. To je zemlja koja se otvorila prema svetu i koja ima veliki potencijal. Otuda, logično je da svi idu tamo, ali osećaj je da sve kupuju novcem pa da se i Rafa prodao za novac. Razumem da ljudi tako razmišljaju, naravno da to čine", kaže Nadal i dodaje.

"Postoje li stvari koje bi danas trebalo unaprediti? Bez sumnje. To je zemlja koja stoji iza mnogih stvari, nedavno se otvorila. Ako zemlja ne dosegne evoluciju koja joj je potrebna u narednih 10 do 15 godina, reći ću vam da sam potpuno pogrešio. Verujem da ću imati slobodu da radim sa vrednostima za koje smatram da bi trebalo da radim sa njima i za koje verujem da su ispravne. Ako se to ne desi, priznaću da sam pogrešio i da nisam bio u pravu", zaključio je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu