Nova vest
Tenis

Četvrtak, 17.11.2022.

17:45

Nadal o Novaku: Srećan sam što ide u Australiju

Rafael Nadal je završio sezonu, a na kraju je pobedio Kaspera Ruda.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Nadal o Novaku: Srećan sam što ide u Australiju
Foto: Profimedia

Posle pobede nad Norvežaninom na ATP Finalu, 7:5, 7:5, Rafu su pitali i da prokomentariše odluku australijskih vlasti da dozvoli Novaku Đokoviću da uđe u zemlju i u januaru igra na Australijan openu.

"Oduvek sam pričao isto, tenis je bolji kada su najbolji igrači na terenu. Na kraju svega, nije potrebno da pravimo mnogo priče. Iako je prošle godine nastao pravi haos zbog svega što se desilo u Australiji, to nije bilo dobro za naš sport. To je sad prošlost. Rodžer ne igra više. Ja sam propuštao grend slemove zbog povreda. Prošle godine Novaka nije bilo u Australiji. To je prošlost. Srećan sam zbog njega, zbig turnira, zbog navijača. To je sve", izjavio je Nadal.

Rafe neće biti na završnom turniru Dejvis kupa, ali kaže da ga to ne brine i da Španija ima dovoljno jak tim i bez njega.

"Ako predstavljam zemlju, moram da to činim sa puno strasti, samopouzdanja, diha kao što sam činio 2019. u Madridu. Mislim da ove godine to nisam u stanju. I selektor je to znao mesecima unazad. Ne znam šta će biti ubuduće, starim. Čak i da želim da budem tamo, neću moći. Videćemo da li ću Dejvis kup moći da igram jednog dana", dodao je Rafa.

On će u Južnoj Americi igrati u decembru seriju egzibiciju sa Kasperom Rudom, ali ne zna kada će početi novu sezonu.

"Koliko rano ću krenuti? Ne mogu da kažem jer mi se život promenio. Ne donosim unilateralne odluke, moram sve da proverim. Ako Junajted kup počinje 19. decembra, nadam se da ću igrati 31. decembra ili 1. januara. Ne znam. To je ideja, ako ništa ne krene po zlu. Nikad se ne zna", zaključio je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu