Nova vest
Tenis

Četvrtak, 20.01.2022.

21:45

Đoković, ipak, igra na Rolan Garosu?

Šansa da Novak Đoković zaigra i na Rolan Garosu bez vakcine postaje sve realnija.

Izvor: B92

Autor:B92

Đoković, ipak, igra na Rolan Garosu?
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Iako vakcinalna propusnica u Francuskoj stupa na snagu tek od ponedeljka, premijer ove zemlje Žan Kasteks je najavio da postoji mogućnost da u dogledno vreme bude suspendovana ta odluka, prenose Novosti.

Šta to konkretno znači, imajući u vidu da nisu postavljeni nikakvi limiti za ukidanje, objasnio je ministar zdravlja Olivije Veran koji je takođe prisustvovao konferenciji za medije, posle održanog zdrastvenog bezbednosnog saveta.

Veran je istakao da je za to potrebno da situacija u bolnicama bude takva da više ne bude odloženih operacija, a kao primer je naveo stanje u bolicama u avgustu, kada je bilo ispod hiljadu ljudi na reanimaciji.

Danas ih ima oko 3.800, ali je njihov broj već počeo da se smanjuje.

"Odluka može da bude suspendovana ako se epidemiološki, a naročito bolnički pritisak bude smanjio, značajno i na duže staze. Primenjivaćemo vakcinalnu propusnicu dok god to bude bilo potrebno, ali ne duže od toga ", rekao je Kasteks.

Zanimljivo je da su mere olakšane, ali da je istovremeno uvedena vakcinalna propusnica, što mnogi komentarišu kao kontradiktorni i zakasneli potez, kada je reč o ovom talasu.

To što broj bolesnika u francuskim bolnicama opada i što je soj omikron mnogo manje opasniji od delte, daje opravdanu nadu da bi do kraja maja, kada se održava Rolan Garos, moglo da se dođe do prihvatljive situacije.

Tim pre što većina epidemiologa smatra da će već sredinom marta stanje biti blizu normalnog.

Još jedna olakšavajuća okolnost je to što je, predstavljajući vakcinalnu propusnicu, premijer Kasteks u četvrtak naveo i uslove pod kojima će ona da važi, počev od 24. januara.

To su potpuna vakcinacija, sa tri doze (treća doza primljena sedam meseci posle druge, a od 15. februara, četiri meseca posle druge), ali i potvrda o preležanoj bolesti ili sertifikat o kontraindikacijama na vakcinu, uz šta će biti potreban negativan test.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d