Nova vest
Tenis

Subota, 19.12.2020.

09:41

Direktor Australijan opena: Imaćemo istorijski turnir

Čelnici Australijan opena i definitivno su potvrdili da će se prvi grend slem sezone održati u terminu od 8. do 21. februara.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Direktor Australijan opena: Imaćemo istorijski turnir
Photo by Darrian Traynor/Getty Images

Posle višemesečne neizvesnosti i mučnih pregovora sa vlastima Australije i države Viktorija, konačno su poznati svi detalji.

Direktor turnira Kreg Tajli je potvrdio da će se teniseri i teniserke takmičiti za ukupan nagradni fond od 80 miliona dolara, što je za 8,5 miliona više nego u proteklom izdanju.

Imaćemo turnire u singlu, dublu kao i za osebe sa posebnim potrebama. Kvalifikacije će se od 10. do 13. januara održati van granica Australije, teniserke će igrati u Dubaiju, a teniseri u Dohi.

Svi igrači, počevši od 15. janara moraće u dvonedeljni karantin, ali će moći da treniraju u tom periodu.

"Ovo će biti istorijski Australijan open na mnogo nivoa. Po prvi put u više od sto godina, igraćemo u februaru i nadamo se da ćemo ponuditi igračima najbolji mogući turnir. Što je najvažnije, igrači će moći da se pripremaju za turnir tokom perioda mera zaštite od koronavirusa, na čemu je Vlada Viktorije radila predano u protekloh šest meseci. Trebalo je prođe osam meseci zajedničkog rada sa ovdašnjim vlastima kako bismo dobili Australijan open koji će imati glavnu ulogu u ekonomskom i psihološkom oporavku Melburna i države Viktorija", kaže Tajli.

On je najavio da će turnir biti prilika i da se podrže takozvani lokalni poslovi - biće uposleni lokalni treneri, proizvođači hrane, vina, umetnici i muzičari, koji će tako dobiti priliku za oporavak posle teškog perioda karantina u Melburnu i državi Viktorija.

Kada je reč o nagradama, poraženi u prvom kolu će zaraditi 100.000 dolara, što je povećanje od 15 odsto u odnosu na protekli turnir.

Takođe, na povećanje će moći da računaju i igrači iz kvalifikacija i ranijih runda takmičenja na turniru.

Organizatori su najavili i početak prodaja ulaznica za 23. decembar, što znači da će u izvesnom kapacitetu biti dozvoljeno i prisustvo gledalaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu