Nova vest
Tenis

Četvrtak, 20.02.2020.

12:05

Federer neočekivano operisan!

Jedan od najboljih tenisera u istoriji Rodžer Federer neočekivano je podvrgnut operativnom zahvatu.

Izvor: AK

Autor: AK

Federer neočekivano operisan!
Photo by Ashley Vlotman/Gallo Images/Getty Images

Švajcarac je operisao desno koleno pa će pauzirati do sezone na travi, odnosno do Vimbldona.

Federer je još ranije najavio da će verovatno propustiti sezonu na šljaci, ali je sada jasno da neće igrati ni u Dubaiju krajem februara, kao ni na prvim mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

"Desno koleno me muči već neko vreme. Nadao sam se da će proći, ali posle pregleda i razgovora sa svojim timom odlučio sam da izvršim artroskopsku operaciju u Švajcarskoj. Doktori su posle operacije potvrdili da je to bila ispravna odluka i uvereni su u potpuni oporavak. Nažalost, neću igrati u Dubaiju, Indijan Velsu, Bogoti, Majamiju i na Rolan Garosu. Jedna čekam da opet zaigram, vidimo se na travi", poručio je Federer.

Podsetimo, Švajcarac je propustio kompletnu sezonu na šljaci 2017. i 2018. godine, a prošle godine je odigrao samo dva turnira na toj podlozi pre nego što je došao na Rolan Garos.

Prošle nedelje je objavio da će se takmičiti samo u Parizu ove godine, ali sada je i to "palo u vodu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

192 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d