Nova vest
Tenis

Sreda, 13.11.2019.

08:30

"Tim je bio bolji, udarao je svaku lopticu iz sve snage"

Novak Đoković je posle velike borbe u tri seta poražen u svom drugom meču na ATP tur finalu u Londonu od Dominika Tima.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Photo by Naomi Baker/Getty Images

Austrijanac je, kao i u polufinalu Rolan Garosa ove godine ponovo izašao kao pobednik iz jednog uzbudljivog meča, slavio je sa 6:7 (5), 6:3, 7:6 (5).

Tim je tom pobedom obezbedio plasman u polufinale iz grupe "Bjern Borg", dok Novaku ostaje da u direktnom okršaju sa Rodžerom Federom u četvrtak odluči o svojoj sudbini na ovom turniru.

Đoković je po završetku meča u O2 Areni priznao da je njegov protivnik bio bolji.

"Zaslužio je pobedu. Igrao je veoma hrabar tenis, udarao je lopticu iz sve snage. Išao je na brejk. Ceo meč je odigrao istim intenzitetom, čak i taj poslednji poen. Moram da skinem kapu i čestitam mu jer je odigrao zaista sjajan meč. Teško je suditi posle jednog ovakvog meča. Nisam iskusio mnogo ovakvih mečeva gde je moj protivnik išao na viner iz gotovo svakog udarca", kaže Đoković.

Čini se da je Timova taktika donekle iznenadila Đokovića.

"Bio je neverovatan, u nekim momentima je bilo začuđujuće da je bukvalno samo raspalio po loptici što jače može. Teško je bilo šta reći, mada je njegov nivo igre, naravno, bio na super visokom nivou. Bio je neverovatan. Ne znam može li da nastavi tako u svakom meču, ako je to u stanju, svaka čast. Igra sjajan tenis, bio je odličan. Igrali smo i ranije, poznajem njegovu igru, ali ovog puta je uradio nešto, da kažem tako, vanserijski", dodao je Đoković.

Novak je i pored svega toga bio na ivici da pobedi.

"Znam da može da igra na najvišem nivou i sada je bio fenomenalan. Morao sam da se borim, ponosan sam na to kako sam se vraćao u meč, na 5:6, kada je servirao za meč. Imao sam šansu u taj-brejku, 3:0, 4:1, 5:4... Možda je trebalo da odigram malo agresivnije u tim momentima, ali svaka mu čast", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d