Nova vest
Tenis

Petak, 03.08.2018.

23:25

Mari odustao – Vavrinka protiv Kirjosa u prvom kolu Toronta

Britanski teniser Endi Mari povukao se sa Mastersa u Torontu kako bi se što bolje oporavio od povrede pred turnire u Sinsinatiju i Njujorku.

Izvor: LN

Autor: LN

Mari odustao – Vavrinka protiv Kirjosa u prvom kolu Toronta
Photo by Mitchell Layton/Getty Images

Mari se nedavno vratio na teniske terene posle operacije kuka i duge pauze, a prvi uspeh napravio je u Vašingtonu.

On je u glavnom gradu SAD stigao do četvrtfinala, nakon velike i duge borbe protiv Marijuša Copila, a nepuna 24 časa kasnije zakazan mu je duel sa Aleksom De Minorom iz Australije.

Endi je izjavio kako nije siguran da li će nastupati u ovom četvrtfinalnom meču, jer je u sva tri meča u Vašingtonu do sada igrao tri seta. Očekuje se da izađe na teren protiv Australijanca, ali ne isključuje se ni da odustane, a zvanična odluka još nije doneta.

Bivši svetski broj jedan odlučio je da odustane od Mastersa u Torontu, kako bi imao dodatnih nedelju dana oporavka pred Sinsinati i US Open.

"Odigrao sam veliki broj mečeva protekle nedelje u Vašingtonu i moram biti pametan. Moram da se odmorim i pametno tempiram oporavak od povrede", rekao je Mari.

Umesto njega u glavni žreb turnira kao "vajld kard" upašće bivši treći teniser sveta Sten Vavrinka, koji će se u prvoj rundi sastati sa Nikom Kirjosom.

Australijski "loš momak" i Vavrinka su pre tačno tri godine imali duel u Kanadi, a dobio ga je Kirjos.

On je tada Stenu uputio nepristojan komentar po pitanju radni njegove devojke i Kirjosovog dobrog prijatelja Tanasija Kokinakisa. Šta se tada desilo pogledajte OVDE.

Rodžers kup u Torontu igra se od 6-12. Avgusta, a titulu brani Saša Zverev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu