Nova vest
Tenis

Četvrtak, 20.08.2015.

21:00

Ana pobedila Stivensovu i publiku za četvrtfinale!

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale turnira u Sinsinatiju trijumfom posle preokreta nad Amerikankom Sloun Stivens.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/Frank Gunn/The Canadian Press via AP

Ivanovićeva je u svom prvom meču u Ohaju ove godine slavila sa 2:6, 6:4, 6:1, posle dva sata i dva minuta igre.

Ana će se u borbi za polufinale sastati sa najboljom teniserkom sveta Serenom Vilijams, koja je pobedila Italijanku Karin Knap sa 6:0, 6:2.

Srpska teniserka je protiv Stivensove igrala ne samo protiv nje, već i publike, koja je davala Amerikanki krila. To se posebno videlo u prvom setu, kada Ana nije ličila na sebe, a Stivensova je uspevala da joj vrati i nemoguće lopte. Ana se konačno probudila u drugom setu, ključan je bio šesti gem, kada je napravila brejk, a potom u istom ritmu nastavila u trećem setu u kojem je sve vreme držala potpunu kontrolu.

Tok meča:

Od samog početka meča, Ana i Stivensova su ušle u veliku borbu, a posle niza preokreta, Amerikanka je stigla do brejka i povela sa 1:0. Stivensova je nastavila u istom ritmu i posle sigurnog servis gema odmah je stigla do novog brejka za 3:0 nošena podrškom domaće publike. Ana joj je posle prvog gema najveći otpor pružila u četvrtom, međutim, Amerikanka se nije osvrtala i povela je sa 4:0.

Ana je u narednom gemu konačno uspela posle velike borbe da prekine niz svoje rivalke, a potom i vrati jedan brejk za vođstvo Amerikanke od 4:2. Iako je srpska teniserka potom zaigrala znatno bolje nego na samom početku meča, to Stivensovu nije omelo da uzvrati novim brejkom i odservira za prvi set u osmom gemu - 6:2.

Srpska teniserka je zaigrala bolje na početku drugog seta i brzo povela sa 1:0, a Stivensova je uzvratila. Od tada se igralo gem za gem, obe teniserke su pritiskale jedna drugu na servisu, ali brejkova nije bilo. Ana je imala sjajnu šansu da oduzme servis Amerikanki u osmom gemu, ali je publika 'digla' Stivensovu i ona je došla do 4:4. Baš tada je Ana zaigrala kako zna i ume i posle osvojenog servis gema i niza preokreta uspela da napravi brejk koji joj je doneo drugi set, iako je publika sve vreme bila protiv nje - 6:4.

U istom ritmu Ana je nastavila u trećem setu i već u drugom gemu napravila brejk za 2:0. Srpska teniserka se tu nije zaustavila, nastavila je sa sigurnom igrom, vrlo brzo je ponovo oduzela Stivensovoj i već posle petog gema bila na korak do trijumfa. Amerikanka je uspela da prekine njen niz u gemu koji je sledio, ali je Ana već u sedmom gemu završila meč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu