Nova vest
Tenis

Nedelja, 07.11.2010.

14:42

Bazel: Zimonjić/Nestor bez trofeja

Srpski teniser Nenad Zimonjić i njegov dubl partner Kanađanin Danijel Nestor poraženi su od Amerikanaca Boba i Majka Brajana u finalu Bazela.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Najbolji dubl sveta trijumfovao je protiv drugog para na ATP listi u “super taj-brejku” pošto su i jedni i drugi prethodno osvojili po jedan set sa 6:3.

U odlučujućem su Amerikanci bili ubedljiv i sa 10: 3 stigli do 11. titule iz 11 finale ove godine u kojoj su postali najbolji dubl svih vremena sa rekordnih 67 titula.

U prvom setu braća Brajan su iskoristili jednu od dve brejk šanse koje su imali i to im je bilo dovoljno da dobiju taj deo igre, Isti scenario vidjen je i u drugom setu, s tim što su tada brejk napravili Zimonjić i Nestor.

Velika borba očekivala se i u super taj brejku, ali je ona izostala, jer su braća Brajan odmah oduzeli dva servisa srpsko-kanadskom dublu i nakon toga lako završili posao.

Zimonjić i Nestor sledeće nedelje učestvuju na Mastersu u Parizu na kojem su, takođe, drugi nosioci. U prvom kolu su slobodni, a u drugom će igrati protiv boljeg iz pobednika meča Erik Butorac/Žan-Žilijen Rožer – Arno Klemon/Mihael Lodra.

Posle toga srpsko-kanadska kombinacija učestvovaće na završnom turniru sezone u Londonu od 21-28. novembra što će biti njihovo poslednje zajedničko takmičenje.

Od 15 časova igra se finalni meč i pojedinačnoj konkurenciji gde će se u reprezi prošlogodišnjeg finala sastati prvi nosilac Rodžer Federer i drugi favorit Novak Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu