Nova vest
Tenis

Utorak, 02.03.2010.

12:17

Ana izgubila, trofej pripao Venus

Venus Vilijams je osvojila revijalni kup "Bili Džin King", pošto je pobedila Kim Klajsters sa 2:1 (6:4, 3:6, 7:5). Klajsters je prethodno pobedila Anu Ivanović.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Vilijamsova je ujedno i zaradila 400.000 dolara, koliko pripada pobednici revijalnog takmičenja koje najavljuje tenisku sezonu u SAD. Venus je ranije u ponedeljak u polufinalu, koje se igra u jednom setu, savladala osvajačicu Rolan Garosa Svetlanu Kuznjecovu sa 6:4. Klejstersova je u taj brejku 7:6 (7:2) eliminisala Anu Ivanović, 27. teniserku sveta.

Ivanovićeva je poziv da nastupi na turniru dobila kao zamena za prošlogodišnju šampionku Serenu Vilijams, koja je trenutno povređena.

"Naša igra je umnogome slična. Bilo je teško. Bila sam vrlo nervozna, ali to i čini važan meč", kazala je Ivanovićeva.

Poziv za učešće na Kupu "Bili Džin King" dobijaju osvajačice četiri grend slema u prethodnoj sezoni. Sama Bili Džin King, šezdesetšestogodišnja legenda, koja je osvojila 12 grend slem titula, nije prisustvovala turniru zbog operacije kolena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Tenis

Endi Mari opet na terenu

Britanski teniser Endi Mari vraća se na teren 18. maja u Ženevi, saopšteno je na sajtu turnira u tom švajcarskom gradu.

Tanjug

15:05

3 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu