Nova vest
Tenis

Petak, 01.05.2009.

14:42

Đoković na Fedexa u polufinalu Rima

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira Masters serije u Rimu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Đoković je u četvrtfinalu u dva seta savladao petog tenisera sveta Huana Martina del Potra iz Argentine – 6:3, 6:4. Srpski teniser, koji u Rimu brani trofej, u borbi za finale sastaće se drugim igračem sveta, Švajcarcem Rodžerom Federerom, koji je u dva seta pobedio kvalifikanta iz Nemačke Mišu Zvereva - 7:6, 6:3. Turnir u Rimu igra se za ukupni nagradni fond od 2.750.000 evra.

Đoković je i u duelu sa Del Potrom pokazao fenomenalnu formu na zemlji ove sezoni, nadgravši veoma dobrog Argentinca za sat i 36 minuta.

Meč četvrtfinala imao je veoma uzbudljiv početak – od prva četiri gema samo je Đoković u uvodnom sačuvao svoj servis. Međutim, ispostaviće se da je u trećem gemu Del Potro načinio jedini brejk u meču, a srpski teniser rutinski je čuvao prednost do koje je došao.

U drugom setu Del Potro je najviše pretio u četvrtom gemu, ali se Đoković sačuvao i već u sledećem gemu ostvario ključni brejk.

Pri rezultatu 5:3 u drugom setu Đoković je na servis Argentinca imao prvu meč-loptu, ali je morao da sačeka svoj servis za pobedu.

U devetom gemu Del Potro je zapretio na 15-30, Đoković je preuzeo inicijativu, ali je tek iz trećeg pokušaja, četvrtom meč-loptom, zapečatio pobedu.

Đoković je imao šest brejk prilika i iskoristio svaku drugu. Razliku su predstavljali vineri (20-8 za srpskog asa), dok su u neiznuđenim greškama teniseri bili gotovo izjednačeni (31-29).

U drugom meču Federer je imao mnogo problema sa Zverevim, koji je na putu do četvrtfinalu pobedio niz kvalitetnih igrača (Berdih, Matje, Simon), ali je meč prelomio u taj-brejku prvog seta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu