Nova vest
Tenis

Nedelja, 22.08.2021.

08:20

"Novaku će biti teže da osvoji US Open kada Rafa i Rodžer nisu tu"

Mats Vilander, nekada prvi teniser sveta, smatra da će Novak Đoković imati težak zadatak na US Openu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: Profimedia

Šveđanin je uveren da će sada, kada je jasno da Rodžer Federer i Rafael Nadal neće igrati, Novak imati problema sa motivacijom na Flašing medouzu.

Đoković ima priliku da u Njujorku zapečati sjajnu slem sezonu i ponovi uspeh Roda Lejvera iz 1969. godine, kada je Australijanac osvojio sva četiri najveća turnira.

"Sve to stavlja Novaka u poziciju da sve te grend slem pobede neće slaviti kako je to činio kada su njih dvojica igrali", smatra šampion US Opena iz 1988.

Vilander se osvrnuo i na to kako je izgledalo takmičenje velike trojke u poslednje dve decenije.

"Ako se vratite u prošlost i pogledate pažljivo, videćete da je Rodžer Federere osvojio najveći broj titula kada Novak i Rafa nisu igrali. Igrao je protiv Lejtona Hjuita, Endija Rodika, Marata Safina i Davida Nalbandijana. To je bio potpuno drugačiji izazov i onda su se iznenada pojavili Rafa i Novak i imali smo novu eru i generaciju", kaže Šveđanin.

On je potom objasnio zašto misli da će Novaki biti teže na turniru koji počinje 30. avgusta.

"Novak je ostao poslednji u toj grupi. Na kraju, sve je u tome koliko ste velikih titula osvojila, koliko to često ste radili protiv najboljih na svetu. Može da se kaže da su Rafa i Rodžer dvojica najboljih protiv kojih je Novak igrao, on ih trajniji od njih na jedan način. Sada, mislim da je pobeđivanje za Novaka samo broj i zato mislim da će mu biti teže. Ne radi se o tome da pobedi Rodžera i Rafu, niti o tome da se bude na određenom nivou da bi bio najbolji na svetu. Sada je sve u tome da se pobede igrači koji su daleko iza njega po pobedama, a to nije lako reći samom sebi. Ta 21 titula za Novaka ne deluje tako sigurna sada kada Rafa i Rodžer nisu tu", zaključio je Vilander.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu