Nova vest
Tenis 3

15.6.2024.

12:33

Federer: Đoković je majstor u tome

Bivši švajcarski teniser Rodžer Federer osvrnuo se na činjenicu da publika ne voli kada velikani gube od mlađih izazivača.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
EPA-EFE/ANDY RAIN

Rodžer je nedavno izjavio da Novaku Đokoviću nije pružio poštovanje koje zaslužuje na početku karijere.

Novak je bio taj koji se umešao u rivalstvo Federera i Rafaela Nadala, što se navijačima očigledno nije dopadalo.

"Shvatite to kao motivaciju kada je publika protiv vas. Imao sam takve situacije, ali ne često. Kad sam bio mlađi, navijali su za Agasija – nisu želeli da novi momak pobedi. To vas na neki način može podstaći. Novak je bio majstor u tome", rekao je Federer za "BBC".

Federer je karijeru završio pre godinu i po dana.

"Gledao sam Rolan Garos prošle nedelje i pomislio: ’Vau, tako su dobri – i ja sam to radio! Osećam kao da sam odavno završio karijeru, počinjem da zaboravljam stvari koje sam radio. Bio je to sjajan život".

Rodžer će pratiti EURO u Nemačkoj.

"Gledaću EURO, Vimbldon i Olimpijske igre. Za ljubitelje sporta ovo je pravo vrme. Grupa u kojoj je Švajcarska je dobra. Imali smo sličnu grupu u prošlosti. Srećan sam što igramo protiv Škotske, Mađarske i Nemačke. Moraću da zadirkujem Marija, ali je on u tome zapravo bolji", istakao je Rodžer.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

3 d

Novo Sport Video Menu