Četvrtak, 31.08.2023.

08:00

Neka igre prestola počnu, ali makar ućarite neki bod

Partizan će u četvrtak uveče definitivno završiti evropsku sezonu, pre nego što je ona praktično i počela.

Izvor: SS

Neka igre prestola počnu, ali makar ućarite neki bod
Foto: Starsport/Peða Milosavljeviæ

Baš iz tog razloga su potrebne promene i one će se, gle čuda, zaista desiti. Konačno – misle se mnogi navijači.

Ali, vreme pred nama će pokazati da li će one biti čisto protokolarne ili će se ipak nešto pomaći sa mrtve tačke u truloj državi Humskoj.

Milorad Vučelić je podneo ostavku na mesto predsednika Fudbalskog kluba (ovog puta stvarno), dok se njegov prvi saborac generalni sekretar Miloš Vazura nije oglašavao.

Njegovu "glavu" navijači će tražiti u četvrtak od 18.00 na protestu zakazanom na Terazijama, odakle će se ići u šetnju ka stadionu gde će u 21.00 početi revijalni revanš plej-ofa za Ligu konferencije.

Hoće li protest uspeti?

Partizan u drugom meču protiv Nordsjelanda nakon 0:5 u Farumu nema nikakvu šansu da uđe u grupnu fazu i zbog toga će pretrpeti žestok finansijski udarac.

No, nakon svega, vrlo je zanimljivo videti kakva će atmosfera biti na stadionu u Humskoj.

Pre svega, da li će se na najavljenom protestu skupiti veliki broj ljudi, a onda i hoće li se svi oni preliti na stadion, gde je preostao još jedan glavni funkcioner čiju ostavku navijači nužno zahtevaju.

Njega navijači najčešće "prozivaju" za loše rezultate, pa se može reći da se borba "grobara" ne završava odlaskom 75-godišnjeg predsednika.
Foto: Starsport/Peða Milosavljeviæ
Pomenuti tandem je na čelu kluba sedam punih godina, a jedino čime mogu da se pohvale jeste "dupla kruna" osvojena 2017. godine i to najviše zahvaljujući treneru Marku Nikoliću, koji je još tada, u jeku euforije, "digao sidro" i pobegao, a iako je tokom narednih godina bilo poziva i molbi, više nije želeo da se vrati.

Nije jedini, već mnogi uspešni treneri i legende kluba nisu želele da dođu i sarađuju sa tandemom "VV". Zbog čega, reći će sami jednog dana, a do tada svoje dane na klupi u Humskoj provodi Igor Duljaj.

Još jedna igračka legenda crno-belih latila se posla i borbe sa vetrenjačama, sve nauštrb svog imena, lika i dela. Zbog toga čak dobija simpatije mizerno malog broja navijača koji dolaze na stadion, ali slaba mu je to vajda.

Do sada mu se piše da je sa drugog uspeo Partizan da zbaci na četvrto mesto Superlige i ostavi ga bez očekivanog učešća u bilo kojoj grupnoj fazi, kao i "petarda" u Danskoj koja se već stavlja na vrh liste najvećih sramota koje je "parni valjak" doživeo u skoro osam decenija dugoj istoriji.

Koeficijent je "pukao", sad skupljamo mrvice

Foto: Starsport/Peða Milosavljeviæ
Porazom Crvene zvezde od Voždovca, ukazala se mogućnost da Partizan "večiti derbi" na svom stadionu 27. septembra dočeka ispred najvećeg rivala, ali samo oni najoptimističniji navijači crno-belih veruju da bi njihov tim zaista mogao da se umeša u šampionsku trku.

Mnogo je veći broj onih koji ne dele taj optimizam, ali ko zna šta nam donosi nastavak sezone i kakve promene u Humskoj.

Dok se ne sazna kakve će one biti, tektonske ili kozmetičke, Partizan bi mogao da ućari neki bod za klupski i nacionalni koeficijent. Iako je on uveliko "pukao" ovog leta, zahvaljujući katastrofalnom učinku srpskih klubova.

Vojvodina se oprostila od Evrope sa dva poraza od APOEL-a, TSC je takođe dva puta izgubio od Brage, ali će igrati u grupi Lige Evrope, dok se i Čukaričkom smeši isti scenario u dvomeču sa Olimpijakosom (3:1 u prvom susretu u Atini), ali i "brđani" imaju obezbeđeno mesto u grupi Lige konferencije.
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ
Partizan je jedini koji je upisao makar neki bod, i to pobedu nad Sabahom u revanšu, dok se sa oba evropska gostovanja ovog avgusta vratio pognute glave.

Srbiji preti pad ispod 15. mesta na UEFA listi, što nas vraća skoro deceniju unazad, pa bi sve dobro urađeno kroz godine i godine, bilo prosuto za samo mesec dana užasnih rezultata.

Zato je Partizanov revanš protiv Nordsjelanda bitan, kao i Čukin protiv Olimpijakosa, čisto kako bi se za nijansu popravio koeficijent, a da potom pokušaju da ga dodatno poboljšaju Crvena zvezda, TSC i Čukarički u grupnim fazama tri različita takmičenja.

To je lakše reći nego učiniti, posebno u situaciji u kojoj je Partizan, ali niko im neće zameriti ako daju sve od sebe i pokušaju da to urade.

Dok ukoliko budu prikazali lice od pre sedam dana, bolje da na teren ni ne izlaze.

Autor – Stefan Smuđa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: