Izvor: B92

Predsednik SR Jugoslavije Vojislav Kostunica razgovarao je u cetvrtak sa predsednikom Srbije Milanom Milutinovicem, nacelnikom Generalstaba Vojske Jugoslavije general-pukovnikom Nebojsom Pavkovicem i nacelnikom resora drzavne bezbednosti MUP-a Srbije Radomirom Markovicem. U saopstenju iz kabineta jugoslovenskog predsednika navodi se da je razgovarano o "ukupnoj bezbednosnoj situaciji u zemlji" i da su sagovornici "naglasili da je neophodno da organi VJ i MUP dosledno i u punoj meri ispunjavaju sve svoje zakonske obaveze".

Predsednik Kostunica pozvao je sve gradjane da "pomognu uspostavljanju pravne drzave i punom uspostavljanju reda i mira". Jugoslovenski predsednik je takodje apelovao na "nekolicinu gradjana" da vrate oruzje do kojeg su dosli na nezakonit nacin, navodi se u saopstenju. Uspesna borba za potpunu normalizaciju prilika u zemlji moze se voditi samo zajednickim snagama i iskljucivo legalnim sredstvima, rekao je Vojislav Kostunica, a prenosi kabinet jugoslovenskog predsednika, javlja Beta.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.