Kim Džong-Hun

Malo toga se zna o selektoru fudbalske reprezentacije Severne Koreje.

Izvor: LB

Utorak, 18.05.2010.

12:44

Default images

Kim Džong-Hun je rođen prvog septembra 1956. godine. Obzirom na zatvorenost te zemlje prema ostatku sveta, selekcija Severne Koreje i njen selektor Kim Džong-Hun su prave nepoznanice za ostatak sveta. Ta zemlja će u Južnoj Africi drugi put u svojoj istoriji nastupiti na Svetskom prvenstvu, prvi put posle 44 godine i Mundijala u Engleskoj kada su iznenadil ostatak sveta i stigli do četvrtfinala.

Retke prijateljske utakmice i kombinovani sastavi nacionalnog tima nisu puno pomogle, pa je Severna Koreja i dalje velika fudbalska enigma. Međutim, niko ne može da ospori činjenicu da je Severna Koreja uspešno završila kvalifikacije i obezbedila plasman na Mundijal u Južnoj Africi i da je idejni tvorac tog velikog uspeha selektor Kim Džong-Hun.

Iz do sada viđenog, može se zaključiti da se on oslanja na veoma defanzinu igru. Njegovi izabranici najčešće igraju u formaciji 4-5-1 ili čak 5-4-1 i čini se da to, za sada, daje rezultate. On, takođe, od svojih fudbalera zahteva visok nivo fizičke pripremljenosti, strogu disciplinu i konstantnu motivisanost. Sa druge strane, tako defanzivna igra u velikoj meri sputava napad i onemogućava postizanje većeg broja golova.

Čini se da ni igrači, a ni selektor nisu spremni da mnogo rizikuju s obzirom da su opterećeni činjenicom da otac nacije Kim Džong-il ne želi da vidi debakl nacionalnog tima na Mundijalu, pa je potpuno razumljivo zašto je odbrana svog gola prioritet za izabranike Kim Džong-Huna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: