Nova vest
Fudbal

Nedelja, 15.07.2018.

11:16

Lineker: Mbape je novi Ronaldo

Geri Lineker, bivši fudbaler a trenutno fudbalski analitičar, pohvalio je mladog Francuza Kilijana Mbapea uporedivši ga sa Kristijanom Ronaldom.

Izvor: LN

Autor: LN

Lineker: Mbape je novi Ronaldo
Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images

Lineker misli da je Mbape budućnost fudbala i da će mu karijera ići sličnim tokom kao i jednom od najboljih fudbalera sveta Kristijanu Ronaldu.

Mbape, koji ima samo 19 godina, jedan je od, ako ne i najvažniji francuski fudbaler na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu i sigurno je da je pred njim svetla budućnost.

"On će biti pravo 'čudovište'. Ima veoma svetlu budućnost, a njegova partija u polufinalu Svetskog prvenstva, za nekoga tako mladog, bila je neverovatna. Njegova brzina, tehnika, šarm i umeće da donosi prave odluke su neverovatni. Veoma je zreo za momka njegovih godina, jedan od najboljih mladih fudbalera koje sam ikada video. Ima sve što mu je potrebno da bude novi Kristijano Ronaldo", rekao je Lineker za francuski "L'Equip".

Englez je ipak malo sagledao situaciju, pa je rekao da ga najviše podseća na drugog, brazilskog Ronalda.

"On me ipak najviše podseća na Ronalda iz Brazila. Podseća me po snazi, eksplozivnosti, brzini i umeču. Svaki njegov pokret izgleda kao da ga čini sa neverovatnom lakoćom, a izgleda i kao da ga pritisak uopšte ne dotiče", jasan je Lineker.

Mbape ima priliku da se dodatno dokaže svetu i donese Francuskoj drugu titulu svetskog prvaka u finalu protiv Hrvatske, ali iako mu to ne pođe za rukom, svakako je na Mundijalu pokazao da ga očekuju velike stvari u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu