Nova vest
Rukomet

Sreda, 20.01.2021.

18:00

"Srbija nema kult reprezentacije kao Hrvatska – okupe se samo da bi bančili i pijančili"

Jedan od vodećih ljudi hrvatskog rukometa Božidar Jović imao je zanimljiv komentar koji se tiče naše reprezentacije.

Izvor: MT

Autor: MT

Foto: Profimedia

Direktor tamošnjeg PPD Zagreba je gostujući u "Index studiju" uporedio situaciju u našem rukometu sa odnosom koju hrvatski košarkaši imaju prema dresu njihove reprezentacije.

Jović kaže da mu je još davno o nedostatku kulta reprezentacije govorio Nenad Peruničić, nekadašnji selektor Srbije.

"Srbi imaju drugi problem,o tome mi je pričao i moj prijatelj i cimer iz juniorskih dana Nenad Peruničić, koji je bio selektor Srbije. Oni nemaju kult reprezentacije i okupe se u Beogradu kako bi sedam dana bančili i pijančili. Peruničić kaže da mi Hrvati dolazimo u reprezentaciju sa srcem i dušom, a ne da pobegnemo od klupskih obaveza", rekao je Jović.

Jović se potom prisetio i jednog razgovora sa Bojanom Bogdanovićem, hrvatskim košarkašem.

"Istina je, to asocira na našu košarku. I davno mi je to rekao moj prijatelj Babo Bogdanović. 'Eh, da barem mi košarkaši svi želimo doći i da izgaramo za hrvatsku reprezentaciju više nego za klub, bili bismo bolji od njih u košarci, to garantujem.' Eto, tako Srbi grizu za košarku, kao mi za rukomet", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d