Nova vest
Rukomet

Utorak, 21.01.2020.

20:46

Vuković: Hrvati su drugi svet za sve na Balkanu

Veselin Vuković, legendarni srpski rukometaš, rekao je da je rukometna reprezentacija Hrvatske mnogo ispred Srbije.

Izvor: PT

Autor: PT

Vuković: Hrvati su drugi svet za sve na Balkanu
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Vuković je u intervjuu za "SportSport.ba" rekao kako u srpskom rukometu u poslednjih nekoliko godina nema prave strategije.

"Cilj reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu je bio da prođe u drugi krug. Ipak, to se nije ostvarilo. Nije čak ostvarena nijedna pobeda i naravno da je podbacila u pravom smislu te reči. Mislim da je to posledica lošeg stanja u rukometu u Srbiji u poslednjih nekoliko godina i nedostatka prave strategije kako dalje posle medalje iz Beograda", rekao je Vuković.

On je potom i pohvalio Hrvatsku koja je obezbedila plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

"Hrvatska je definitivno drugi svet za ostale reprezentacija s Balkana zato što njihov rezultat i uspeh nisu događaj, kao što je to kod nas drugih. Kod njih je to proces i rezultat jednog kvalitetnog rada, gde svatko odgovara za ono što je napravio ili nije napravio", objasnio je legendarni srpski rukometaš.

Vuković je na čelu reprezentacije Srbije bio 2012. godine kada je naša selekcija osvojila srebro na EP.

"Tada je Srbija imala jednu dobru situaciju u ekipi, dobru atmosferu, imala je odaziv svih kandidata za reprezentaciju. To se u ovom trenutku nije dešavalo iz meni nepoznatih razloga. Ne želim da branim, ali ni da napadam bilo koga, ali nešto nije bilo kako treba. Većina onih koji prate rukomet znaju da je bolja reprezentacija Srbije ostala van dvorane u Gracu, nego ona koja je igrala tamo. Razloge ne znam, ali smatram da je to bio najveći problem reprezentacije Srbije na ovom Evropskom prvenstvu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d