Nova vest
Tenis

Četvrtak, 01.06.2023.

19:45

Olga Danilović: Daj da jedem ovo, vidiš da pomaže

Srpska teniserka Olga Danilović govorila je na konferenciji za medije posle plasmana u treće kolo Rolan Garosa.

Izvor: MT

Autor: MT

Olga Danilović: Daj da jedem ovo, vidiš da pomaže
MT/B92.net

Pobedila je Jasmin Paolini sa 6:2, 7:5, a za plasman u osminu finala boriće se sa Ons Žaber.

Protiv Italijanke je imala sjajan povratak od 1:5 do 7:5.

"Uf, kada je loptica otišla u aut osetila sam olakšanje, ponosna sam. Bilo je 5:1 za nju u drugom setu. Ostala sam u meču, borila sam se poen po poen, nisam mislila o skoru, nisam igrala dobro do tog rezultata. Držala sam se, ponosna sam zbog toga, nisam dozvolila da se meč završi. Prvi put sam u trećem kolu, mnogo mi znači, imala sam dosta uspona i padova u poslednje vreme", rekla je Danilovićeva.

"Znate, uvek pričam o tom momentu prodora, smatram da mi je mesto na najvećoj pozornici", rekla je Olga i onda se obratila čuvenom Žozeu Morgadu, jednom od najpoznatijih teniskih novinara: "Tebe znam, pratim te na Tviteru. Drago mi je da smo se upoznali."

Olga je imala sjajnu podršku sa tribina.

"Uživala sam mnogo, bilo je toliko Srba, kada vidim zastave, naše ljude, podršku, oni igraju poene sa mnom, mogu da budu glasni, ali je lepo imati podršku. Lepo je to što postoji slobodan dan. Emocije su nekada bile jače od mene, ali nikada nisam zadovoljna, jer uvek želim više."

Olga je prokomentarisala i narednu rivalku, Ons Žaber.

"Gledala sam je naravno, znam njenu igru, mnogo sam je gledala na TV-u. Igrala sam protiv najboljih i ranije, uživaću na terenu, osećam se dobro na terenu, ona je među 10 najboljih, ne moram previše reči da trošim na nju. Svi želimo da igramo na najvećim terenima i da igramo"

Govorila je i o svojim slavnim teniskim zemljacima.

"To je bilo pre baš mnogo vremena, naravno da se sećam, Ana i Jelena bile su moji idoli od kada sam bila mala, pratili smo njih, kao i Novaka, Janka i Viktora. Ponosna sam što sam i dalje sa Novakom na istom turniru."

Olga je na 1:5 u drugom setu uzela čokoladicu, odnosno gel i od tog momenta nije izgubila nijedan gem.

"To mi je bivši kondicioni trener sa kojim sam u dobrim odnosima, mislim da mi je pao šećer, malo sam se usporila da tako kažem. Doneo mi je to, daj da jedem ovo, vidiš da pomaže. Neki gel, šećer, smešno je bilo. Posle meča sam mu poslala da je stigao magični gel."

Sigurno će protiv Žaber igrati na većem terenu, verovatno "Šatrijeu" ili "Lenglenu".

"Uživaću definitivno, nikada sebe ne otpisujem, ne izlazim na meč ako ne mislim da mogu da pobedim. Igram sa top10 igračiom, spremiću se koliko god mogu, da pokušam da pokažem svoj najbolji tenis. Nemam mnogo šta o njoj da pričam, svi znaju kakva je, gubila, dobijala, uvek se borim."

"Raznovrsna je, menja ritam, igra tu nezgodnu igru, ali i ja imam nezgodnu igru, levoruka sam, moj forhend ima veliki uticaj na terenu kada je dobar, isto i kada servis. Iskreno, ne znam, moram da prostudiram, najbitnije je da igram svoje i da napadam. Ako nađe rešenje na to, svaka joj čast."

Olga je od nedavno u vezi sa Janom Oblakom, koji ju je i gledao u meču prvog kola.

"Samo sam vas čekala. Kada se osećaš lepo, sve je lepše, lakše, bolje, kada si ispunjen u svakom planu. Puno je tu sati, sati i sati na terenu, van terena, deifnitivno kada je lepo van terena, možda može da bude bolje i na terenu, hajde tako da kažemo. Jesma spakovala, stavila sam mašnicu i sve."

"Osećaću se lepo sigurno, biće treme i nervoze sigurno, ali postoji ta pozitivna trema stalno, naučila sam da igram sa tom tremom, neće da bude, eto izašla sam samo na teren. Daću sve od sebeda pobedim, volim velike stadione, te mečeve. Ne mogu da pričam unapred. Da se ne ureknem, imala sam dobre partije na većim stadionima, bar tako mislim."

Projektovani plasman na WTA listi sada joj je 97. mesto.

"Ja to pojma nemam, bila sam 96. ranije, vau. Lepo je ući među 100, to je moj cilj, treba biti konstantan, to ne pratim", istakla je Olga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu