Nova vest
Tenis

Četvrtak, 01.06.2023.

13:10

Poznato šta je Đoković nosio na grudima

Srpski teniser Novak Đoković je tokom meča drugog kola Rolan Garosa na grudima otkrio neobičan uređaj.

Izvor:

Autor:

Poznato šta je Đoković nosio na grudima

Treći nosilac u Parizu je tokom meča sa Martonom Fučovičem odlučio da se presvuče, kada je na grudima oktrio zalepljenu metalnu pločicu.

Mnoge je podsetila na onu koju Toni Start poseduje u Marvelovom serijalu "Ajronmen", na konto čega se i Đoković našalio posle pobede nad Mađarom.

"Kao mali sam obožavao Ajronmena. Moj tim ima nano-tehnologiju, koja mi pomaže da dajem sve od sebe na terenu i to je najveća tajna moje karijere. Da nema toga, danas ne bih sedeo ovde", rekao je Đoković.

Sada je otkriveno da je reč o uređaju koji se zove Taopatch, a njegovi tvorci na svom sajtu ističu da ga brojni sportisti koriste.

"Taopatch sadrži nanokristale koji pretvaraju telesnu toplotu u svetlost. Proizvedeno svetlo šalje se na određene akupunkturne tačke u telu, što mu pomaže u procesu prisećanja kako prirodno komunicirati s ostatkom tela", stoji u saopštenju.

Kako su naveli, uređaj im pomaže da održe koncentraciju, reše se stresa, anksioznosti i bola. Njihova cena varira na Internetu, pa se tako mogu naći od 280 do 2.600 dolara.

Ne znamo da li pomaže Đokoviću koji je prve dve prepreke rešio bez izgubljenog seta, a u narednom kolu ga očekuje Alehandro Davidovič Fokina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve