Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 27.05.2019.

14:05

Krajinović "nokautirao" Tijafoa u petom setu!

Filip Krajinović plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa.

Izvor: AK

Autor: AK

Krajinović
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Srpski teniser dobio je u pet setova Amerikanca Frensisa Tijafoa – 6:2, 4:6, 6:3, 3:6, 6:0.

U meču koji su obeležile brojne oscilacije obojice tenisera, Krajinović je nokautirao rivala impresivnom igrom u petom setu u kojem nije izgubio nijedan gem.

U narednom kolu naš teniser će igrati sa Špancem Robertom Karbaljesom Baenom, koji je savladao Francuza Aleksandra Milera sa 6:4, 6.4, 6.2.

Krajinović je sjajno otvorio meč i odmah napravio brejk, koji je kapitalizovao za 3:0. Tijafo se tek tada budi i osvaja naredne servis gemove, ali nakon što je propustio dve šanse da vrati brejk na 2:4, predaje se i Srbin novim brejkom rešava set za 6:2.

Usledila je neizvesna borba u drugom, a prvi koncentraciju gubi Krajinović. Tijafo ne koristi dve brejk prilike, ali nastavlja da kontroliše ritam pa već na narednim servis-gemu Krajinovića dobija novu šansu, koju ovaj put koristi i taj brejk pretvara u 4:2.

Krajinović ne uspeva da mu uzvrati u nastavku seta, pa Amerikanac sa 6:4 poravnava rezultat u setovima. U istom ritmu se igralo u trećem setu, s tim što su teniseri bili znatno sigurniji na servis.

Nakon šest gemova bez uzbuđenja, Tijafo napada servis Krajinovića, koji odoleva i spasava dve brejk šanse, a onda koristi momentum i već u narednom gemu oduzima servis Amerikancu koji kapitalizuje i sa 6:3 vraća vođstvo u setovima.

Međuti, Krajinović gubi koncentraciju na pauzi, pa Tijafo pravi brejk odmah na startu četvrtog seta i stiže do 3:0. Srpski teniser nije imao odgovor na defanzivu Amerikanca, koji na kraju koristi petu set loptu i sa 6:3 poravnava na 2-2.

Očekivala se žestoka borba u petom setu, ali je Krajinović u njemu bukvalno "pomeo" rivala. Odmah pravi brejk koji sigurnim servisom pretvara u 3:0, što je potpuno izbacilo Tijafoa iz ritma.

Srbin se ne povlači u defanzivu već nastavlja da ga "gazi" i sa još dva brejka stiže do impresivnih 6:0 i konačne pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu