Đere – Ramos-Vinjolas 3-0

Srpski teniser Laslo Đere u prvom kolu Rolan Garosa sastaje savladao je Alberta Ramosa-Vinjolasa sa 3-0 u setovima.

 6:3, 6:2, 7:6
  ĐER   RAM  
  3   0  
KRAJ
Sjajnom igrom je Laslo Đere savladao Alberta Ramosa – Vinjolasa u prvom kolu Rolan Garosa
Taj brejk:
1:0 vodi Đere nakon jednog malo dužeg "relija"

2:0 Mini brejk Đerea

3:0 za srpskog tenisera

4:0 Bilo je teško dobiti ovaj poen, Ramos je maltene sve vratio i na kraju ipak posustao i pogodio mrežu

4:1 Uspeva da smanji Ramos

5:1 Posle promene strana Đere dolazi do poena i veoma je blizu pobede

5:2 Ramos je nadmudrio Đerea i smanjio na 3 poena zaostatka

6:2 Odlično je Đere napao Ramosa i sada ima 4 meč lopte

7:2 Zaslužena pobeda Lasla Đerea
6:6 – idemo u taj brejk
6:5 – Hrabra igra Đerea u 11. gemu
Hrabro je Đere igrao u ovom gemu, stigao do velike prednosti pa uspeo da je prokocka i imali smo "djus". Potom je Đere uspeo da napravi as i onda sa par rizičnih paralela da dođe do 6. gema u ovom setu.
5:5 – Ramos stiže do izjednačenja
Uspeo je Ramos – Vinjolas da osvoji još jedan servis gem i donese malo drame u treći set.
5:4 – Ramos vraća brejk
Ramos – Vinjolas uspeva da brzo osvoji tri poena, da natera Đerea da pogreši pri 40:30 za španskog tenisera i uspeo je da vrati brejk.
5:3 – Novi brejk Đerea
U pravom momentu stiže brejk Lasla Đerea, ima prednost od 5:3 i ukoliko bude skoncentrisan na svom servisu moći će da zatvori ovaj meč i plasira se u drugo kolo Rolan Garosa.
4:3 Đere blizu pobede u prvom kolu
Odlično je Đere igrao na osnovnoj liniji u ovom gemu, bio je jako stabilan i poručio Ramosu da priliku za poene potraži na svom servisu. Sada je 4:3 u korist srpskog tenisera.
3:3 – Lak servis gem za Ramos Vinjolasa
Teško se dolazi do brejka u ovom setu, a to je dovoljno rekao ovaj poslednji, šesti gem, koji je španski teniser osvojio bez većih problema.
1:0 – Đere od 15:30 do osvajanja prvog gema
Na najbolji mogući način je Laslo Đere završio prvi gem. Iako je zaostajao sa 15:30 uspeo je da osvojio tri poena u nizu i da povede sa 1:0 u trećem setu.
6:2 - Dupli brejk Đerea za 2-0 u setovima
Srpski teniser posle sat vremena i 15 minuta dolazi do velike prednosti od 2-0 i sada mu samo potrebno da ostane miran na svom servisu kako bi mogao da dođe do pobede u prvom kolu Rolan Garosa.
5:2 – Đere pred osvajanjem drugog seta
Ponovo smo ušli u dramu posle 40:40, ali Laslo Đere nije dozvolio Ramosu da dođe do brejka i sada je veoma blizu da povede sa 2-0 u setovima

Photo by Clive Brunskill/Getty Images
4:2 – Đere pravi novi brejk
Đere je pametno igrao, gađao linije i pustio protivnika da pravi greške. On je nekoliko puta izbacio lopticu u aut što je Đere oberučke dočekao i sada vodi sa 4:2 i ima svoj servis.
3:2 – Đere opet ima gem prednosti
Četiri identična gema smo videli posle one drame u prvom. Đere je odlično izašao na mređu u poslednjem poenu koji mu je doneo prednost nad Ramosom od 3:2.
2:1 – Đere ne da poene na svom servisu
Na startu drugog seta vidimo da se teniseri čvrsto drže svog servisa, uspevaju da odigraju dobro u završnicama gemova, tako da sada bez većih iznenađenja imamo prednost Lasla Đerea od 2:1
1:0 – Đere spasao tri brejk lopte i osvojio prvi gem
Brzo je Ramos-Vinjolas došao do 40:0, pokazao je Đereu koliko je brz, ali to je nekako probudilo srpskog tenisera, koji je vezao četiri poena i stigao do prednosti, što je Ramos vratio, ali je Đere odlučno osvojio prvi gem nedozvolivši Špancu brejk.
6:3 – Dupli brejk donosi Laslu prvi set!
Nije bilo lako koliko rezultat govori. Đere jeste napravio dva brejka, ali je Ramos mogao da uzvrati sa isto toliko. Na sreću Đere je bio bolji u najbitnijim momentima i poveo sa 1-0.
5:3 – Đere spasao 2 brejk lopte!
Ramos se odlično branio u ovom gemu i slajsevima slao loptice na osnovnu liniju. Imao je dve brejk lopte, ali je Đere u oba navrata bio miran, nije grešio, te došao na korak od prvog seta.
3:1 – Đere spasao brejk lopte, pa oduzeo servis Ramosu!
Sjajni Đere. Ramos je bio taj koji je prvi došao do brejk lopti, do dve vezane, ali je Đere vezao četiri poena. Srpski teniser je u narednom gemu niz povisio na sedam poena i došao do tri brejk lopte. Ramos je spasao dve, ali ne i treću za prvi brejk!
1:1 – Siguran start na obe strane
I Ramos i Đere osvojili su uvodne gemove meča, sa po jednim izgubljenim poenom.

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: