Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.12.2022.

12:00

Gulit uporedio Srbiju i Hrvatsku

Legendarni holandski fudbaler Rud Gulit najavio je završnicu Mundijala, a usput je pomenuo i Srbiju.

Izvor: B92

Autor:B92

Gulit uporedio Srbiju i Hrvatsku
Foto: Profimedia

Gulit je prokomentarisao eliminaciju Srbije u grupnoj fazi i uporedio je sa Hrvatskom.

"Hrvatska ima više iskustva, već je bila u finalu i mnogo je napredovala na svetskim prvenstvima. Srbija takođe ima dobru ekipu, ali na kraju su sitnice te koje određuju", rekao je Gulit za "Al Džaziru Balkan".

Gulit ističe da ga ne iznenađuje uspeh Hrvatske na Svetskom prvenstvu.

"I jesam i nisam iznenađen uspehom Hrvatske. Mislim da Hrvatska ima tu sreću da uvek prođe dalje prilično neopaženo. Svi pričaju o Brazilu i Argentini, reprezentacija od kojih svi očekuju pobedu. A Hrvatska je u drugom planu. Znamo da su reprezentaciju Hrvatske uvek činili tehnički i taktički vešti igrači, koji igraju na najvišem nivou. Uspeh Hrvatske stoga nije iznenađenje".


"Morate verovati u sebe, to je najvažnije. Argentina je pokazala da ima dobru taktiku i da se može prilagoditi. I ima Mesija. On može promeniti stvari. Hrvatska, naravno, ima Modrića. Ali Mesi je Mesi. U fudbalu je dobro što pojedinci mogu promeniti stvari. Neki treneri misle da je ključ u njima. Za trenera je najvažnije da pronađe sustav koji odgovara njegovim igračima. Morate se pobrinuti da se igrači osećaju dobro, da su zadovoljni. Ako su zadovoljni, igraće bolje".


On se nada finalu Argentina – Francuska

"Mesija će uvek progoniti mit o Maradoni, koji je Argentini osigurao titulu šampiona sveta. Okrutno je raditi takva poređenja. Mesi je konačno osvojio Kopa Ameriku s Argentinom. Argentina nije ranije igrala kao ekipa, imala je probleme u ekipi. Gledao sam je u utakmici protiv Holandije, borili su se jedni za drugoga, ne samo za Mesija. To je veliko poboljšanje u odnosu na ono što smo ranije viđali
", rekao je Gulit pa otkrio kakvom se finalu nada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu