Vesti - Qatar 2022 -

Porodica Džaka na stubu srama u Švajcarskoj

Skandalozne pretnje oca Granita Džake upućene novinarki koja je kritikovala njegovog sina, našle su se na udaru švajcarske javnosti.

Izvor: B92 Švajcarska
Podeli
Foto: EPA/JEAN CHRISTOPHE BOTT
Foto: EPA/JEAN CHRISTOPHE BOTT

* "Pazite šta pričate o porodici Džaka – odgovaraćete, a tada će biti kasno"

Ragip Džaka je vređao novinarku Zanu Avdiju, nakon čega se ona našla na meti na društvenim mrežama.

Na njegove pretnje reagovala je glavna urednica sportske redakcije švajcarskog portala Blik Štefi Buhli.

"Ispad je potpuno emocionalan i vođen impulsima. Ponašanje Ragipa Džake bilo je van svakog kompasa. Veoma je emotivan, ali ono što je najžalosnije, gledajući iz švajcarske perspektive jeste trenutak. Dva dana pre utakmice 1/8 finala stvorili su se smetnja, bura i nemir. Tajming ne može biti nepovoljniji. Ovim izjavama Ragip Džaka šteti sinu, ali i u najširem smislu šteti celom švajcarskom timu. To je zapravo samopovređivanje, ovo ubacivanje u tok-šou i vređanje novinarke, isto kao što je to uradio i njegov sin hvatanjem za međunožje protiv Srbije", rekla je Buhli u emisiji "Blika" posvećenoj ubedljivom porazu Švajcarske od Portugala.

"Ne postoji stopostotna samokontrola, možete pokušati da stavite celu stvar u kontekst animoziteta prema Srbima. Granitov ispad je uzrokovan provokacijama kojima je bio izložen na stadionu i na društvenim mrežama. Morao je da sluša neverovatnu količinu uvreda za koje se ne bih usudila da ih ponovim. Džakin otac je bio hapšen na Kosovu, sve to stoji. Neverovatno je patio za to vreme, nosi ga kao ranac kroz život i zbog toga je veoma sklon sumanutoj emocionalnosti, što je u ovom trenutku teško razumeti nama kao spoljnim posmatračima. Nemoguće je da Fudbalski savez kontroliše takve faktore. Najvažniji faktor o kojem raspravljamo u uredništvu je da li je to priča ili ne. Odlučili smo da je to zaista tema, jer taj momak nosi kapitensku traku reprezentacije Švajcarske", zaključila je Buhli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 184 idi na stranu