Mohamedi rešili spektakl – Gana zna kako da održi dva gola prednosti

Fudbaleri Gane savladali su Južnu Koreju rezultatom 3:2 u meču trećeg kola grupe H Svetskog prvenstva.

Izvor:

Ponedeljak, 28.11.2022.

16:00

Mohamedi rešili spektakl – Gana zna kako da održi dva gola prednosti
EPA-EFE/Mohamed Messara

Tako je ekipa Ota Ada nakon nesrećnog poraza protiv Portugalije u prvom kolu, identičnim rezultatom savladala azijsku selekciju nošena sjajnim 20-godišnjim Mohamedom Kudusom.

Fudbaler Ajaksa je upravo protiv Portugalije pokazao naznake o kakvom se igraču radi, asistirao je Osmanu Bukariju za gol, ali će tek posle ovog meča pola Evrope biti u trci za njegov potpis.

Sve je počelo od drugog Mohameda. U pitanju je Salisu, štoper Sautemptona. Posle centaršuta je nastala pometnja u šesnaestercu Koreje posle koje se najbolje snašao upravo Salisu. Međutim, pitanje je da li je gol regularan s obzirom na to da je Andre Aju igrao rukom pre toga. Ipak, gol je ostao na snazi.

Gradili su Ganjani na tome i lošom igrom protivnika koji je imao "brdo" kornera pre toga i uradio apsolutno ništa sa njima. Sa druge strane, Gana je koristila centaršuteve, a jedan od njih Mohamed Kudus za dupliranu prednost sa kojom se otišlo na pauzu.
Sve je slutilo na laku pobedu Gane, ali ne lezi vraže. Od poprilično nezanimljivog prvog, u drugom poluvremenu smo dobili spektakl.

Heroj je bio Gju-Sung Čo koji je iskoristio dva centaršuta sa leve strane i u razmaku od manje od dva minuta postigao isto toliko golova za ekspresno izjednačenje.

Naročito je impresivan bio njegov drugi gol, nakon "nebeskog" skoka u stilu Kristijana Ronalda.
Ni oni nisu imali rezultat dugo.

Ponovo se razigrao Mohamed Kudus. Centrirao je Mensa, Injaki Vilijams se obrukao i promašio loptu, a to je bila sreća za Kudusa koji je bio na pravom mestu i zakucao je u gol.

Napadali su igrači Koreje, malo je reći da su imali prilike, ali je protivnički gol bio začaran, pa je rezultat iz 69. minuta ostao na snazi.

Južna Koreja je tako upisala i drugi poraz i time najverovatnije završila učešće na turniru, dok će Gana u poslednjem meču sa Urugvajem tražiti prolaz dalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: