Konferencija za medije "orlova"

Fudbaleri Srbije obraćaju se javnosti dan posle remija sa Kamerunom u drugom kolu Svetskog prvenstva.

Dobrodošli!
Konferencija za medije počinje u 15.30. Budite uz B92.net.
Kraj konferencije za medije
Hvala što ste bili uz B92.net.
SMS:
"Mogu da obećam pravog Miliinković-Savić na sredini terena protiv Švajcarske. Nadamo se pobedi".
Tadić:
"Pričali smo posle utakmice i rekli da se nadamo da će biti sve u našim rukama. Pričamo o svim mogućim detaljima, to je to. Sve je u našim rukama, samo da odigramo kako znamo i da donesemo pobedu".
Sergej o atmosferi posle remija sa Kamerunom:
"Posle naše utakmice nije bila sjajna atmosfera jer nismo pobedili. Ali zajedno smo gledali meč (Brazi - Švajcarska) i ispostavilo se da smo u igru. Posle te utakmice Brazila da su momci podignute glave i da jedva čekamo Švajcarsku. Imamo vremena da je pripremimo na najbolji mogući način".
Tadić o "aferama":
"Nikada nije bolja atmosfera igrača. Stvorila se hemija, od prvog do poslednjeg momenta se držimo zajedno. To je to. Nema nikakvih problema."
Tadić:
"Ne bih se složio da nismo pokazali (napadačku igru), pogotovo u drugoj utakmici. Postići tri gola i stvoriti dosta šansi, to je pozitivno. Naravno da nije pozitivno kada primiš tri gola. Trebalo je da pobedimo."
O Pavloviću:
"Bio je snimanju, stvari idu u dobrom pravcu. Više informacija imaćemo sutra. Sve je pozitivno."
Sergej o veznom redu:
"Vezni red, uglavnom srce ekipe. Dajemo se da damo maksimum. Protiv Brazila nije bilo kako treba, a protiv Kameruna smo dobro igrali. Dobra utakmica, dosta prilika. Šteta za šanse, ali što se tiče veznog reda, mislim da ide u dobrom pravcu. Moramo da pokažemo visok nivou i visoku želju kako bismo pobedili".
Tadić o Švajcarskoj:
"Dobro su organizovani, disciplinovani su. Imaju individualni kvalitet, ali imaju timsku organizaciju. Znaju šta rade, dobre trkače imaju. Kao tim su dosta dobri".
Sergej i Tadić:
"Nadam se da će biti sreće, po meni... Izgubili smo dva pobeda i nadam se da će se okrenuti sreća na našu stranu", Sergej.

"Mogu da obećam da ćemo dati 100 odsto, uvek idemo do maksimuma. Hoćemo sve da učinimo da dođemo do pobede, to će biti i u petak. A ta sreća, nadam se da smo je zaslužili", Tadić.
Sergej o poznatim ljudima u hotelu:
"Nemamo preveliki kontakt sa ljudima u hotelu, što se tiče mene, nikoga ne viđam. Izlazimo iz sobe, pa u salu za ručak, imamo sobu za utakmice... Ne viđam mnogo ljude u hotelu".
Sergej o povredi:
"Zglob je mnogo bolje, imao sam problem sa Brazilom, Radim terapije, ide ka boljem. Imao sam i neki poseban "tejp" na nozi sa Kamerunom. Biću spreman za narednu utakmicu".
Tadić o Brazil - Švajcarska:
"Otišao sam u sobu, zatvorio se... Gledao sam utakmicu i čuje se par sekundi ranije. Postižu prvi pogodak i tu je bila jedna lopta, samo da Švajcarska nije dala. Dao je Brazil, ali je bio ofsajd... Posle kada su dali gol, usledila je radost. Sada sve zavisi od nas."

"Nikada nije vladala ovako dobra atmosfera i čast mi je biti deo ove selekcije. Samo da se držimo zajedno".
Tadić o primljenim golovima u drugom poluvremenu:
"Počeli su da igraju 4-2-4 sistemu, mi smo u tim situacijama, dođeš da ne možeš više nazad, nego moraš ka golu. Imali smo šansu da rešimo i postignemo četvrti, a morali smo. Moralo je bolje da se orgzanujemo bolje odbranu, kako stojimo, jer su se njihovi igrači više kockali, ostajali su gore... Zato smo rekli da između nas na terenu mora da bude bolja komunikacija".
Tadić:
"U Lisabonu nam je bila potrebna pobeda... Trebalo je da pobedimo Kamerun 5:2, 4:2, nebitno... Trebalo je, ali nismo. To je to... treba nam sada pobeda protiv Švajcarske. Držimo se zajedno, nikada nije bila bolja atmosfera među igračima. Moramo da verujemo".
Sergej o pokušaju loba na 3:1:
"I da je bilo 0:0, isto bih uradio. Tako mi je lopta padala, nije to neki pad koncentracija, pa sam ja pokušavao da uradim nešto što nije realno. I da je bilo 0:0 isto bih uradio".
Tadić:
"Svi smo čekali kako će Brazil da završi. To nam je popravilo utisak zato što imamo sve u svojim rukama, do nas je. Treba nam pobeda u poslednjem kolu i zadovoljni smo zbog toga".
Sergej:
"Veliki je put bio, od prvog dana smo želeli da se kvalifikujemo za Svetsko. Posle kada smo se kvalifikovali, videli smo da će poslednja utakmica odličivati".
Tadić:
"Za ovih godinu i po dana koliko smo zajedno sa Stojkovićem, igrali smo dobar fudbal, tako da nam to daje samopouzdanje, dobra je atmosfera. Veliko je zajedništvo među igračima i to nam daje veliko samopouzdanje", Tadić.
Milinković-Savić:
"Ne mislim da će biti emotivna utakmica, gledamo sebe. Treba da im pokažemo da smo došli po tri boda", Sergej:
Savićević posetio "orlove" i stao u odbranu defanzivaca
Dejo Savićević danas je posetio naše fudbalere u Dohi.

On je istakao da je Kamerun prošlost, a da je na redu meč odluke protiv Švajcarske (petak u 20.00), koja je, kako je naveo, daleko jača u defanzivi, nego u ofanzivi.

"Teško im je probiti bedem, ali Srbija ima veliki broj kvalitetnih fudbalera koji mogu da reše pitanje pobednika. Veoma je važno da budu strpljivi, da ne gube koncentraciju i siguran sam da će postići taj jedan gol koji će da ih odvede u osminu finala",
kazao je Savićević.
Al Smuđa o sjajnoj atmosferi, Piksijevim izmenama...
Odjeci Kameruna: Neobjašnjive stvari
Pogledajšte naš podkast u kom je gostovao proslavljeni srpski novinar Jovan Ciga Sekulić. Njega su ugostili naši Aleksandar Kovačević i Miloš Šaranović.


PODKAST.

Možda vas zanima

Podeli: