Nova vest
Pojedinačni sportovi

Utorak, 13.03.2018.

17:57

Kvjatkovski osvojio Tireno-Adrijatiko, Frum završio tek 33.

Biciklista Skaj ekipe Mihal Kvjatkovski pobedio je u generalnom plasmanu prestižne trke Tireno-Adrijatiko.

Izvor: PT

Autor: PT

Kvjatkovski osvojio Tireno-Adrijatiko, Frum završio tek 33.
Foto: EPA-EFE/DARIO BELINGHERI

Poljski vozač trijmfovao je ispred bicikliste BMC Damijana Karusa i timskog kolege Geranta Tomasa.

Na poslednjoj etapi vožen je hronometar i na njoj je trijumfovao Roan Denis, koji je imao četiri sekunde bolje vreme od Van Emdena i osam od Džonatana Kastrovijeha.

Kvjatkovski je završio na 12. mestu sa 20 sekundi zaostatka, ali je mnogo bolje odvezao od Karusa koji je na cilju zaostajao 41 sekundu.

Prvih deset u generalnom plasmanu čine Tis Beno, koji je i najbolji mladi vozač, Adam Jejts, Mikel Landa, Davide Formolo, Haime Roson, Džordž Benet i Rigoberto Uran.

Zanimljivo Nibali, Aru i Barde zauzeli su 11, 12. i 13. mesto, dok je aktuelni šampion Tur d'Fransa završio tek na 34. mestu sa preko 13 minuta zaostatka u odnosu na timskog kolegu.

Frumu je ovo bila druga trka ove sezone, pošto je prethodno učestvovao na Vuelta Andalusiji. Inače protiv verovatno najdominantnijeg bicikliste, u prethodnih pet godina, vodi se doping istraga, zbog navodnog korišćenja nedozvoljenih suspstanci na La Vuelti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest na Kopaoniku

Kopaonik biće domaćin velikog sportsko-rekreativnog događaja pod nazivom SKI FEST 2024.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:50

18 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d